Ο ΠΑΟΚ έκανε καταγγελίες στην UEFA για Ολυμπιακό, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο - iefimerida.gr

Ο ΠΑΟΚ έκανε καταγγελίες στην UEFA για Ολυμπιακό, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί ο επίσημος ΠΑΟΚ να μην διατυμπανίζει επικοινωνιακά τις ενέργειες που κάνει στο παρασκήνιο σε ό,τι αφορά την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως η αλήθεια είναι ότι εδώ και 1,5 χρόνο η διοίκηση της ΠΑΕ έχει απευθυνθεί πάρα πολλές φορές και με διάφορους τρόπους στην ΟΥΕΦΑ με σκοπό να δημιουργήσει τα σωστά ερεθίσματα, ώστε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία να ασχοληθεί με τις ανορθογραφίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πλέον ο ΠΑΟΚ αποφασίζει να ανοίξει (κάποια από) τα χαρτιά του, αφού η τελευταία προσπάθεια που κάνει είναι η καταγγελία που έχει κάνει στην ΟΥΕΦΑ εναντίον Ολυμπιακού, Αστέρα Τρίπολης και Ατρομήτου που έχουν ακόμα ενεργές εκκρεμοδικίες. Μάλιστα, ο Δικέφαλος θα παραστεί νομικά στην εκδίκαση της Πέμπτης στην Νιόν από το νομικό επιτελείο που πλαισιώνει τον Αχιλλέα Μαυρομάτη σε τέτοιες περιπτώσεις. Σε ότι αφορά τις περιπτώσεις του Αστέρα Τρίπολης και του Ατρομήτου η ΟΥΕΦΑ δεν θα κάνει ακρόαση, απλώς θα βγάλει την απόφαση της με βάση τα υπομνήματα, όμως η υπόθεση του Ολυμπιακού είναι διαφορετική. Για αυτήν θα γίνει κανονική ακρόαση, στην οποία η ΟΥΕΦΑ θα συμπτύξει τις καταγγελίες του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού σε μία κανονική δίκη.

Στον ΠΑΟΚ δεν ελπίζουν ότι μόνο μία τέτοια κίνηση μπορεί να φέρει την επιθυμητή κάθαρση και αυτός είναι ο λόγος που δεν προσπάθησαν σε κανένα σημείο αυτής της διαδικασίας να διατυμπανίσουν τις ενέργειες που έκαναν όλο αυτό το διάστημα. Ωστόσο, είναι πεπεισμένοι ότι αυτός είναι ακόμα ένας μοχλός πίεσης, μία ακόμα κίνηση που θα κεντρίσει περισσότερο το ενδιαφέρον της ΟΥΕΦΑ για τις ανοιχτές πληγές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στον ΠΑΟΚ πιστεύουν ότι αυτή είναι ακόμα μία μάχη που πρέπει να δοθεί σε έναν πόλεμο που έχει ανοίξει εδώ και περισσότερους από 18 μήνες και στον οποίο κάθε ενέργεια είναι αλληλένδετη με την άλλη.

Αντάρτικο και με τη SuperLeague

Μέσα σε όλες αυτές τις προσπάθειες του ΠΑΟΚ, προστίθεται και το μέτωπο που ανοίγει ο δικέφαλος με τη SuperLeague σε ότι αφορά μία σειρά πρόχειρων κινήσεών της που αγγίζουν τα όρια του… ύποπτου σε ό,τι έχει να κάνει με το τηλεοπτικό συμβόλαιο και τις χορηγικές συμφωνίες. Τόσο στις τελευταίες συνεδριάσεις της λίγκας, όσο και με διάφορες επιστολές, ο ΠΑΟΚ έχει εκφράσει την διαμαρτυρία / απορία του για τα παραπάνω θέματα, όμως η Λίγκα φαίνεται ότι… κωφεύει και αρνείται να δώσει απαντήσεις (ή μπορεί και να μην έχει απαντήσεις) σε μερικά πολύ σοβαρά ζητήματα που δεν μπορούν να περάσουν έτσι.

Αλήθεια, για ποιο λόγο η Λίγκα διαπραγματεύτηκε με τον ΟΠΑΠ την κεντρική χορηγία κατά την διάρκεια της τραπεζικής αργίας, όπου υπήρχε έντονη κρίση και μοιραία έλαβε μία πολύ μειωμένη προσφορά; Γιατί δεν φρόντισε να το κάνει νωρίτερα από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο που είχε όλο τον χρόνο και την άνεση να το κάνει υπό άλλες συνθήκες πολύ πιο ευνοϊκές;

Αλήθεια πως διακινούνται τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Superleague στο εξωτερικό; Ποιός και πως τα κοστολογεί; Πως αξιολογείται η αξία τους; Για ποιο λόγο η ανεξάρτητη εταιρία με την οποία συνεργάζεται η Superleague δεν έχει απαντήσει ούτε μέσω αυτής ούτε αυτόνομα στις ερωτήσεις αυτές;

Με δεδομένο ότι τα λειτουργικά κόστη των πρωταθλημάτων της Superleague έχουν προϋπολογιστεί στα 6,5 εκατομμύρια, πως θα καλυφθεί η διαφορά με δεδομένο ότι η προσφορά του ΟΠΑΠ των 4 εκατομμυρίων ευρώ για την κεντρική χορηγία μειώνεται στα 2,8 αν μειωθεί ο ΦΠΑ; Αλήθεια για ποιο λόγο δεν δίνεται ένα λεπτομερές εξοδολόγιο στις ομάδες ώστε να δουν κι αυτές από που μπορούν να κόψουν ώστε να μειωθούν τα κόστη;

Μέσα σε όλα αυτά τα θέματα εντάσσονται φυσικά και θέματα που αφορούν τη γενικότερη φιλοσοφία και λειτουργία της λίγκας, που μόνο συνεταιρισμός δεν είναι, όταν παρατηρείται έλλειψη ενημέρωσης και σεβασμού στις ομάδες, αλλά και την γενικότερη αδράνεια και προχειρότητα σε ότι αφορά τα οικονομικά ζητήματα (αύξηση εσόδων, δίκαιη κατανομή). Θέματα που μερικά από αυτά έχουν ψηφιστεί ομόφωνα, αλλά εξακολουθούν να είναι ανοιχτές πληγές σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της Λίγκας.

Ο ΠΑΟΚ με οργανωμένο τρόπο θα προσπαθήσει να αποδομήσει τον τρόπο λειτουργίας της Λίγκας, υπογραμμίζοντας τα κενά που παρατηρούνται μέσα από συμφωνίες, συμβόλαια, πρακτικά κι επίσημες αλληλογραφίες, θέλοντας να δείξει πως η ίδια έχει αθετήσει συμβόλαια που έχει υπογράψει. Με στοιχεία, όχι με λόγια.

Κλείνοντας, να πούμε ότι στο αυριανό (Τετάρτη) συμβούλιο της Λίγκας, ο ΠΑΟΚ θα εκπροσωπηθεί από τον Δημοκράτη Παπαδόπουλο που ως μέλος της διοίκησης έχει δικαίωμα ψήφου, αλλά και τον Γιώτη Παναγιωτά, που έχει επιφορτιστεί με το θέμα των συμβολαίων των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των χορηγιών.

Πηγή: sdna

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ