Citigroup: Βασικό σενάριο το Grexit τα επόμενα τρία χρόνια -Το τρίτο πρόγραμμα θα αποτύχει - iefimerida.gr

Citigroup: Βασικό σενάριο το Grexit τα επόμενα τρία χρόνια -Το τρίτο πρόγραμμα θα αποτύχει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρνητική για τις προοπτικές εφαρμογής και επιτυχίας του τρίτου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, είναι η ανάλυση στην οποία προχώρησε η Citigroup.

Σύμφωνα με τη Citi, το πρόγραμμα θα αποτύχει να λύσει να οικονομικά και διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας, συμπληρώνοντας στην τρίτη διάσωση (όπως και στις προηγούμενες δυο) θα υπάρξει ανεπαρκής εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, ανεπαρκής αναδιάρθρωση χρέους και υπεραισιόδοξες μακροοικονομικές υποθέσεις.

Εκφράζει, επίσης, ανησυχία για την ανεπαρκή ευελιξία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής αδυναμίας στα δημόσια οικονομικά, τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις και την πολιτική σταθερότητα.

Η Citi εκτιμά πως για να μειωθεί το χρέος στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 θα χρειαστεί ένα εμπροσθοβαρές «κούρεμα» ύψους 110 δισ. ευρώ (60% του ΑΕΠ) λέγοντας πως αμφιβάλει ότι αυτό θα είναι πολιτικά αποδεκτό και ως εκ τούτου μειώνονται οι πιθανότητες για επιτυχημένη ελληνική προσαρμογή.

Ο οίκος τονίζει πως το Grexit παραμένει το βασικό του σενάριο για τα επόμενα 1-3 χρόνια. Όπως αναφέρει, το πρόγραμμα, που βασίζεται σε «ημιαυτόματες περικοπές δαπανών στην περίπτωση αποκλίσεων» και η παρεμβατική εποπτεία, υποδηλώνει απώλεια εθνικής κυριαρχίας και έχει λίγες πιθανότητες να καταστήσει βιώσιμη τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Citigroup διαγραφή χρέους μεταρρυθμίσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ