Κυβέρνηση: Από το 2017 θα αρχίσουν οι φορολογικές επιπτώσεις για τους αγρότες - iefimerida.gr

Κυβέρνηση: Από το 2017 θα αρχίσουν οι φορολογικές επιπτώσεις για τους αγρότες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το 2017 θα αρχίσουν οι επιπτώσεις για τους αγρότες μετά την συμφωνία με τους εταίρους, υπογράμμισε, μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Παραδέχθηκε πως οι επιπτώσεις από την φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος είναι σημαντικές αλλά σημείωσε ότι η συμφωνία αφήνει περιθώρια ειδικής μεταχείρισης του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη. Τόνισε ότι η φορολόγηση των αγροτών δεν ήταν στα προαπαιτούμενα της 22ας Ιουλίου και πως η εφαρμογή της εξομοίωσης της φορολογικής αντιμετώπισης του αγρότη με τους επαγγελματίες ξεκινά από 1/1/2016 με σταδιακή ολοκλήρωση το 2017.

Η διάταξη, όπως είπε, ξεκινάει να εφαρμόζεται από το 2016 και θα πρέπει να ψηφιστεί νωρίτερα. Όμως εάν θα γίνει τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο ή αργότερα αυτό είναι θέμα -όπως είπε- που εξαρτάται από τις συζητήσεις ενόψει της πρώτης αξιολόγησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ