Μητρόπουλος: Ανάγκη ένα κυβερνητικό σχήμα ευρύτατης αποδοχής - iefimerida.gr

Μητρόπουλος: Ανάγκη ένα κυβερνητικό σχήμα ευρύτατης αποδοχής

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ένα κυβερνητικό σχήμα ευρύτατης αποδοχής, όπως επίσης και άμεση ανασύνθεση της ομάδας διαπραγμάτευσης, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

Σε διαδοχικές του συνεντεύξεις στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Μητρόπουλος τόνισε τα παραπάνω πρέπει να γίνουν, προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες του πρωτοφανούς πακέτου σκληρότητας.

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μεγάλη αποδοχή και πρέπει να αναζητήσει ευρύτερες συναινέσεις γιατί τα μέτρα αυτά είναι σκληρά. Τώρα γίνεται κατανοητή η σφοδρότητα και η αντικοινωνικότητα των μέτρων» είπε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Διευκρίνισε ότι αυτή την στιγμή μιλάμε ακόμα για μέτρα που ανήκουν στην «ουρά» της τελευταίας αξιολόγησης, και όχι ακόμη για το τρίτο μνημόνιο. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ προσέθεσε ότι τώρα οι ηγεσίες των άλλων κομμάτων – όπως της Νέας Δημοκρατίας – καταλαβαίνουν τι περιλαμβάνουν τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί.

Υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να αμβλύνει τα σκληρά μέτρα και να αναλάβει πρωτοβουλίες-με δημοκρατικές διαδικασίες-για το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του κόμματος. «Πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες και σε επίπεδο ΚΟ και σε επίπεδο Κεντρικής Επιτροπής» πρόσθεσε. «Ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε άμεση ανασύνθεση της διαπραγματευτικής ομάδας και νέο κυβερνητικό σχήμα με πρόσωπα ευρύτατης αποδοχής και κύρους, όχι απαραίτητα από την Αντιπολίτευση» πρόσθεσε. Ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι είχε προτείνει εδώ και μήνες να μην διαπραγματευθεί μόνη της η κυβέρνηση καθώς «η Αριστερά δεν μπορεί να αναλάβει μόνη της το βάρος», δεχόμενος επιθέσεις. Στρέφοντας το βλέμμα στις υποθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι πρέπει σύντομα να λυθούν τα εσωκομματικά ζητήματα, αναφέροντας την περίπτωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές, ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι πρόκειται για λύση που βρίσκεται στη φαρέτρα της κυβέρνησης, εν μέσω πληροφοριών πως το Μέγαρο Μαξίμου στοχεύει σε κάλπες μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τους εταίρους, το φθινόπωρο.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι του είχε προταθεί το υπουργείο Εργασίας που τελικά ανέλαβε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. «Δεν είναι όμως θέμα προσώπου και αυτή ήταν η δική μου ένσταση. Το Ασφαλιστικό πρέπει να αντιμετωπιστεί με εθνική ομάδα αναβίωσης και διάσωσής τους, και όχι με αποσπασματικές κινήσεις. Δεν έχει να κάνει με πρόσωπα» είπε, προσθέτοντας ότι αγροτικό και συνταξιοδοτικό είναι προαπαιτούμενα της αξιολόγησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ