Και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ ζητάει 50% κούρεμα στο ελληνικό χρέος - iefimerida.gr

Και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ ζητάει 50% κούρεμα στο ελληνικό χρέος

Γκερχαρντ Σρέντερ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις συζητήσεις για το περίφημο πλέον «κούρεμα» του ελληνικού χρέους προστίθεται η πρόταση του πρώην Γερμανού καγκελάριου Γκερχαρντ Σρέντερ. Στο άρθρο του στη γερμανική έκδοση των Financial Times, ο κ. Σρέντερ προτείνει διαγραφή χρέους στο 50% για να επιτραπεί στην Ελλάδα να ορθοποδήσει.

«Αυτού του είδους η βοήθεια θα πρέπει να σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πληγεί ο τραπεζικός τομέας και να μην υπάρξει αλυσιδωτή αντίδραση και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης» έγραψε ο πρώην καγκελάριος. Ανέφερε πως κάτι τέτοιο είναι πιθανό στα πλαίσια των προτάσεων που έχουν γίνει στην Ελλάδα για τη σύσταση ειδικού διαχειριστικού ιδρύματος που θα προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων, δημοσίων υποδομών και ακινήτων. Με αυτόν τον τρόπο θα θα προκύψουν έσοδα στο κρατικό ταμείο της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Σρέντερ είναι αναγκαία η περαιτέρω ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και χαρακτηρίζει ως ένα «μικρό βήμα» την απόφαση της γερμανικής βουλής για το Ταμείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ