Ο Σόιμπλε, η γιαγιά του, η σύζυγος και τα αδέρφια του -Τους «έβαλε» όλους στη συζήτηση για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Ο Σόιμπλε, η γιαγιά του, η σύζυγος και τα αδέρφια του -Τους «έβαλε» όλους στη συζήτηση για την Ελλάδα

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τον ξέρουν καλά οι Ελληνες, εδώ και χρόνια. Τώρα όμως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών «έβαλε» στη συζήτηση για την Ελλάδα ολόκληρη την οικογένειά του.

Στις απαντήσεις του στη συνέντευξή του στο Spiegel, ο Σόιμπλε επιστράτευσε τη γιαγιά του, τη σύζυγο, αλλά και τον πατέρα του με τα αδέρφια του, για να εξηγήσει τη στάση του απέναντι στην ελληνική κρίση και τις εκτιμήσεις του για τα όσα συνέβησαν στο πιο κρίσιμο σαββατοκύριακο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, το οποίο κατέληξε με τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής.

Πρώτη στη συζήτηση «μπήκε» η σύζυγός του. Οταν ρωτήθηκε για τη διαφορετική στάση της Γερμανίας σε σύγκριση με την Ιταλία και τη Γαλλία, στις συζητήσεις, απάντησε: «Δεν είναι ασυνήθιστο οι θέσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας να διαφέρουν. Το ίδιο συμβαίνει με τη σύζυγό μου και εμένα, που δεν έχουμε απόλυτα τις ίδιες απόψεις. Και δεν είμαστε καν παντρεμένοι με τη Γαλλία, αλλά στο τέλος, Γερμανία και Γαλλία ξεπέρασαν τις διαφορές τους», είπε.

Οταν η συζήτηση έφτασε στον Γιάνη Βαρουφάκη και την εκτίμηση του Ελληνα πρώην υπουργού ότι ο Γερμανός ομόλογός του ήθελε εδώ και μήνες το Grexit, ο Σόιμπλε θυμήθηκε τη γιαγιά του. «Το ερώτημα είναι πώς μπορώ να βρω μία λύση. Πρέπει να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε τη νομισματική ένωση. Η γιαγιά μου έλεγε: Η καλοσύνη έρχεται πριν από την ασωτία. Υπάρχει ένα είδος γενναιοδωρίας που μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και τέλος, έφτασε στα αδέρφια και τον πατέρα του. Οταν ο δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού του επεσήμανε ότι στις διαπραγματεύσεις φαινόταν ως ο αυστηρός πατέρας που προσπαθεί να εκλογικεύσει τα κακομαθημένα παιδιά, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε του απάντησε: «Το θέμα είναι η ισορροπία. Στο σπίτι, ήμασταν τρεις αδερφοί και όταν μαλώναμε, ο πατέρας μου έλεγε ότι ο πιο ισχυρός έπρεπε να κάνει πίσω. Το ίδιο συνέβη και στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα. Εκείνος που είναι σε καλύτερη θέση πρέπει να βοηθήσει τον πιο αδύναμο. Προσπάθησα να το κάνω αυτό».

Γιατί δεν έχει Twitter

Πέρα από αυτή την επίκληση στις οικογενειακές αναμνήσεις, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απάντησε και στο γιατί δεν έχει λογαριασμό στο Twitter. «Τα μηνύματα στο Twitter είναι βραχύβια κατά κανόνα και αυτός είναι ο λόγος που δεν το βρίσκω ενδιαφέρον».

Οταν ο δημοσιογράφος του επεσήμανε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ήταν από τα πρόσωπα που αναφέρθηκαν περισσότερο στο Twitter, με δεκάδες χιλιάδες να τον κατηγορούν για επίθεση στην ελληνική δημοκρατία, εκείνος απάντησε: «Το πήρα σχετικά ήρεμα. Και το email μου γέμισε με το 90% των μηνυμάτων να με υποστηρίζουν. Ποτέ δεν είναι τέτοια ''πλημμύρα'' υποστήριξης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ