14 offshore εταιρείες με δεκάδες ακίνητα στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ - iefimerida.gr

14 offshore εταιρείες με δεκάδες ακίνητα στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

offshore
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εκτεταμένη έρευνα του ΣΔΟΕ αποκάλυψε 14 offshore εταιρείες οι οποίες είχαν ξεχάσει να πληρώσουν στο κράτος τον φόρο που τους αναλογεί που το σύνολό του ανέρχεται στο ποσό των 25.998.929 ευρώ!

Το μεγάλο μέγεθος της φοροδιαφυγής έγινε αντιληπτό μετά από έρευνες στην πολεοδομία, την εφορία, τα υποθηκοφυλακεία και με την τελευταία προσφιλή μέθοδο, τις αεροφωτογραφίες του Google Earth. Η αποφυγή καταβολής φόρου για πολυτελή ακίνητα ήταν η συνηθέστερη περίπτωση φοροδιαφυγής για τις 14 εταιρείες.

Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», στην εταιρεία Ν.Α, η οποία εδρεύει στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, έχουν γίνει μέχρι στιγμής 14 έλεγχοι που αποδεικνύουν ότι το ποσό οφειλής της στο ελληνικό κράτος αγγίζει τα 26 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία καλείται να πληρώσει τα 21.

Η δεύτερη εταιρεία, η W.T. International θα πληρώσει το κατά πολύ μικρότερο αλλά αξιοσέβαστο ποσό των 2,471 εκατ. ευρώ. Το αξιοπερίεργο είναι οτι η τρίτη εταιρεία, η P. Limited, δεν παρέλειψε μόνο να πληρώσει το ποσό των 762.588 ευρώ που της αντιστοιχεί, αλλά ξέχασε να βγάλει και το απαραίτητο -για την ύπαρξή της- ΑΦΜ.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει δεδομένη την υποβολή του χρηματικού ποσού που αναλογεί στις 14 εταιρείες, δεδομένου οτι οι ποινές για την φοροδιαφυγή έχουν γίνει πιο αυστηρές. Πλέον οι φοροφυγάδες έρχονται αντιμέτωποι με Αυτόφωρο, κατάσχεση και πλειστηριασμό των ακινήτων τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ