Σουλτς: Απομακρύναμε τον κίνδυνο του Grexit και την Ευρώπη από το βάραθρο - iefimerida.gr

Σουλτς: Απομακρύναμε τον κίνδυνο του Grexit και την Ευρώπη από το βάραθρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βέβαιος ότι με τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη αποφεύχθηκε το Grexit, αλλά και τα χειρότερα για την Ευρώπη, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «La Republicca», ο κ. Σουλτς σημείωσε πως: «Είμαι ικανοποιημένος, καταφέραμε να απομακρύνουμε την Ευρώπη από το βάραθρο.
Δεν θα έπρεπε να φτάσουμε ποτέ σε αυτό το σημείο, αλλά η συμφωνία απέκρουσε τον κίνδυνο Grexit και υπερασπίσθηκε την ενότητα της ζώνης του ευρώ. Τώρα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο που κερδίσαμε για να μην βρεθούμε, σε λίγους μήνες, και πάλι στο χείλος του γκρεμού».

Ο κ. Σουλτς δεν δίστασε να απαντήσει και στο αν μετάνιωσε που πήρε ανοιχτά θέση υπέρ του «Ναι» στο πρόσφατο δημοψήφισμα. «Καθόλου. Προσωπικά, υπερασπίστηκα πάντα την ενότητα της Ευρωζώνης. Κατά την διάρκεια του δημοψηφίσματος εξετέθην, αλλά μόνον για να υπογραμμίσω ότι με ένα "Όχι" η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας δεν θα μπορούσε να ενισχυθεί».

Ο κ. Σουλτς υποστήριξε ότι «διαφωνεί κάθετα» με όσους θεωρούν ότι «ένα Grexit θα ενίσχυε την Ευρωζώνη και θα έκανε πιο ανταγωνιστική την Ελλάδα», αναφέροντας ότι «διαφωνεί με την θέση αυτή από πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής άποψης, διότι η Ελλάδα και η Ευρωζώνη θα πλήρωναν τεράστιο τίμημα εξαιτίας της αβεβαιότητας και ο κίνδυνος ενός ντόμινο στις αγορές έγινε αισθητός ήδη ενώ πλησίαζε η ημέρα του δημοψηφίσματος».

«Δεν πρέπει να αγνοήσουμε την δυσκολία της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. Και κανείς δεν θα έπρεπε να αγνοήσει τις προσπάθειες που έκαναν οι Έλληνες τα χρόνια αυτά.Όσοι στηρίζουν τα στερεότυπα σε σχέση με τους Έλληνες, τους Γερμανούς ή κάθε άλλο έθνος, κάνουν μόνον ζημιές.
Θεωρώ ότι τώρα η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα και μεταρρυθμίσεις. Η αβεβαιότητα κλόνισε την εμπιστοσύνη όλων» κατέληξε ο κ. Σουλτς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάρτιν Σουλτς grexit δημοψήφισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ