Ζωή, Βούτσης, Μητρόπουλος -Τι θα γίνει με την προεδρία της Βουλής - iefimerida.gr

Ζωή, Βούτσης, Μητρόπουλος -Τι θα γίνει με την προεδρία της Βουλής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρωθυπουργός γράφει και σβήνει ονόματα συνθέτοντας το νέο κυβερνητικό σχήμα, ωστόσο γρίφος παραμένει τι θα γίνει με την προεδρία της Βουλής.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιθυμούσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου να τον «βοηθήσει» με την παραίτησή της, να οδηγηθούν σε ένα βελούδινο διαζύγιο και να μη χρειαστεί να κατατεθεί πρόταση μομφής. Ωστόσο, είναι άγνωστο τι θα πράξει η ίδια.

Πάντως, όπως φαίνεται, ο πρωθυπουργός έχει καταλήξει στον αντικαταστάτη της και αυτός είναι ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. Αν λοιπόν η κα Κωνσταντοπούλου αποχωρήσει και ο κ. Βούτσης αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου της Βουλής, μένει ορφανή η θέση του υπουργού Εσωτερικών.

Σε αυτήν την περίπτωση ο επικρατέστερος όλων για να αναλάβει το Εσωτερικών είναι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος. Μάλιστα οι πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο αναφέρουν πως το πρώτο τηλεφώνημα που δέχθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου ήταν για να αναλάβει το υπουργείο Εργασίας, το οποίο εγκαταλείπει ο Πάνος Σκουρλέτης. Ωστόσο, ο κ. Μητρόπουλος δεν το αποδέχθηκε, με αποτέλεσμα να περιπλεχθεί η κατάσταση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ