Είναι γνωστός για τις πύρινες δηλώσεις του, αλλά, κυρίως, για τα δηκτικά σχόλια που ανεβάζει στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter. Ο Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ, Πίτερ Κάζιμιρ βρέθηκε πολλές φορές στο κέντρο του ενδιαφέροντος όλο το διάστημα των διαπραγματεύσεων.
Φαίνεται, όμως, πως υπήρξε αντίδραση από την ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με το πρακτορείο TASR, το οποίο επικαλείται διπλωματική πηγή, η ελληνική κυβέρνηση έχει υποβάλει διπλωματική διαμαρτυρία για τις αναρτήσεις που έκανε ο κ. Κάζιμιρ αμέσως μετά τη σύναψη συμφωνίας στις Βρυξέλλες.
Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Σλοβακίας, Πίτερ Στάνο, ρωτήθηκε από το TASR αν ισχύει αυτή η πληροφορία, αλλά εκείνος απέφυγε να τοποθετηθεί, καθώς δήλωσε πως πάγια τακτική του υπουργείου είναι να μην σχολιάζει τη διπλωματική αλληλογραφία.
Αμέσως μετά τη συμφωνία, ο κ. Κάζιμιρ είχε γράψει στο Twitter ότι η «Ελλάδα συμβιβάστηκε. Αυτό το πρωινό είναι σκληρό για την Αθήνα και είναι αποτέλεσμα της δική τους ''Ελληνικής Άνοιξης''». Οι συνάφειες με την Άνοιξη της Πράγας ήταν κάτι παραπάνω από προφανείς.
Οι απαντήσεις που έλαβε ο κ. Κάζιμιρ από Έλληνες -κυρίως- χρήστες του Twitter ήταν αρκετά επιθετικές καθώς, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «Slovak Spectator» κάποιοι τον χαρακτήρισαν ακόμη και «ναζί».
Υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής, ο κ. Κάζιμιρ αφαίρεσε το συγκεκριμένο post από το λογαριασμό του για να το αντικαταστήσει με άλλο, επίσης βιτριολικό: «Υπάρχει ένα ρητό: Πες σε κάποιον την αλήθεια ή δάνεισέ του χρήματα και αμέσως θα γίνεις εχθρός του». Εν συνεχεία προσπάθησε να εξηγήσει πως σε κρίσιμες και οριακές στιγμές κάποιες αναρτήσεις μπορεί να προκαλέσουν θυμό και οργή, αλλά εκείνος δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλει κανέναν.
Ακολούθως, ο κ. Κάζιμιρ εξήγησε στο TASR πως τα σχόλια του δεν απευθύνονταν στον ελληνικό λαό -εν συνόλω-, αλλά στην ανεύθυνη κυβέρνησή τους. Όταν του γνωστοποιήθηκαν οι ενέργειες της ελληνικής πλευράς, απάντησε πως λυπάται αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο (διπλωματική διαμαρτυρία), για να συμπληρώσει: «Δεν υπήρξα ποτέ επιθετικός και ποτέ δεν είχαν πρόθεση να προσβάλω το ελληνικό έθνος».