Η εμπειρία του Μπάρακ Ομπάμα από την φυλακή - iefimerida.gr

Η εμπειρία του Μπάρακ Ομπάμα από την φυλακή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μπάρακ Ομπαμα κατακτά ακόμα μια πρωτιά κατά τη διάρκεια της θητείας του, καθώς έγινε ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέφτηκε φυλακή.

Πιο συγκεκριμένα, ο πλανητάρχης επισκέφτηκε το ομοσπονδιακό κατάστημα του Ελ Ρίνο στην Οκλαχόμα.

Σκοπός της επίσκεψής του εκεί ήταν να ρίξει λίγο φως στα ελαττώματα ενός σωφρονιστικού συστήματος από τα ακριβότερα στον κόσμο και σε φυλακές με τον μεγαλύτερο συνωστισμό κρατουμένων σε σύγκριση με εκείνες άλλων χωρών, ακόμη και της Ρωσίας ή της Κίνας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε με σωφρονιστικούς υπαλλήλους και άκουσε τα προβλήματα τους, ενώ συζήτησε και με κρατουμένους.

«Υπάρχει μακρά ιστορία ανισοτήτων στο αμερικανικό δικαστικό σύστημα (...) δεν μπορούμε πλέον να κλείνουμε τα μάτια», είχε δηλώσει πρόσφατα ο Αμερικανός πρόεδρος καταγγέλλοντας τις ποινές που επιβάλλονταν στο παρελθόν, οι οποίες ήταν «δυσανάλογες σε σχέση με το αδίκημα».

«Ο σωφρονιστικός κώδικας που έχουμε δεν είναι τόσο “έξυπνος” όσο θα έπρεπε», είχε παραδεχθεί ακόμη.

Στις ΗΠΑ υπάρχουν σήμερα 2,2 εκατομμύρια κρατούμενοι (άνδρες και γυναίκες), περισσότεροι απ' όσους είναι σε φυλακές 35 ευρωπαϊκών χωρών αθροιστικά. Το 60% των φυλακισμένων είναι μαύροι και ισπανόφωνοι.

Ο προϋπολογισμός των φυλακών ανέρχεται στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, δηλαδή είναι το ένα τρίτο του προϋπολογισμού του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπάρακ Ομπάμα φυλακή επίσκεψη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ