Ανδρουλάκης: «Ο χρόνος τελειώνει. Χρειάζεται εθνικός συμβιβασμός.» - iefimerida.gr

Ανδρουλάκης: «Ο χρόνος τελειώνει. Χρειάζεται εθνικός συμβιβασμός.»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την άμεση ανάγκη ενός εθνικού και κοινωνικού συμβιβασμού μιλά σε σημερινό του άρθρο ο Μίμης Ανδρουλάκης, και καλει τις πολιτικές δυνάμεις να συνεργαστούν σε κυβερνητικό επίπεδο «εν όψει των πλέον κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της χώρας».

Στο άρθρο το στο ΒΗΜΑ, ο Μίμης Ανδρουλάκης χαρακτηρίζει «ανολοκλήρωτο νόμισμα» το ευρώ, και επισημαίνει ότι στην εποχή της ευημερίας, το ευρώ μας «αποκοίμισε με την εύκολη ευημερία του υπερδανεισμού» ενώ τώρα στην εποχή της ύφεσης προκαλεί «αιφνίδιο στοπ (sudden stop), μαζική εκροή κεφαλαίου. Λειτουργεί σαν ξένο νόμισμα».

Οι άμεσες εναλλακτικές για τη διαχείριση της κρίσης και την αποφυγή της χρεοκοπίας, κατά τον Μίμη Ανδρουλάκη, είναι δύο:

  • «Ή ανασυντάσσεται και πλαισιώνεται το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα με μια εθνική και κοινωνική συμφωνία, με συναπόφαση και συνευθύνη για τα θεμελιώδη ζητήματα της νέας διαπραγμάτευσης με την ευρωζώνη, ενδεχόμενα και με την προσθήκη ενός δύο κατάλληλων προσώπων ευρύτερης αποδοχής σε κρίσιμους κρίκους για το πρόγραμμα διάσωσης.»
  • «Ή μετεξελίσσεται σε κυβέρνηση έκτακτης εθνικής ανάγκης με Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής τουλάχιστον στο χρονικό διάστημα που απαιτείται για τον οριστικό διακανονισμό του ευρωπαϊκού πλαισίου διαχείρισης του ελληνικού χρέους και την έγκαιρη έναρξη λειτουργίας του νέου Ευρωπαϊκού Ταμείου (ΕSM).»

Η «αστική τάξη», συνεχίζει ο Μίμης Ανδρουλάκης, πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης «στην εθνική προσπάθεια διάσωσης της χώρας με την επιστροφή του κεφαλαίου της από το εξωτερικό» και «τη διατήρηση των επιχειρήσεών της εντός της χώρας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ