Ντάισελμπλουμ: Ημουν αντίθετος με την εγκατάσταση του Ταμείου στο Λουξεμβούργο - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ: Ημουν αντίθετος με την εγκατάσταση του Ταμείου στο Λουξεμβούργο

Aris Oikonomou / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ρεαλιστικό» χαρακτήρισε την επίτευξη του στόχου των 50 δισ. ευρώ, ο πρόεδρος του Eurogroup μετά την θετική ψηφοφορία της ελληνικής Βουλής, ωστόσο αποκάλυψε - μιλώντας στην ολλανδική Βουλή - ότι αν η έδρα του Ταμείου ήταν στο Λουξεμβούργο, αυτό θα συνιστούσε εκτεταμένη παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας.

«Είναι ρεαλιστικός ο στόχος των 50 δισ. ευρώ και μετά τη χθεσινή ψηφοφορία, την επόμενη εβδομάδα η ελληνική Βουλή πρέπει να περάσει και τη νομοθεσία για τη διακυβέρνηση του τραπεζικού συστήματος προκειμένου να γίνονται κουρέματα των καταθέσεων (όταν είναι απαραίτητο) και να μην χορηγούνται πακέτα διάσωσης.Οι ιδιωτικοποιήσεις θα διευκολύνουν επενδύσεις σε υποδομές πρέπει να δείτε τι περιουσιακά στοιχεία έχει το ελληνικό κράτος», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, μιλώντας ενώπιον του κοινοβουλίου του.

Οσον αφορά την πώληση της ελληνικής κρατικής περιουσίας υποστήριξε πως «θα παράξει έσοδα για να αποπληρωθούν χρέη για περισσότερα από 20 χρόνια».

Μάλιστα, δήλωσε κουρασμένος από τις ιδεολογικές συζητήσεις των Ελληνων πολιτικών σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία, καθώς όπως υπογράμμισε πως «μετά εγκαταλείπουν τη συντήρησή τους».

Σχετικά με το νέο Ταμείο που δημιουργηθεί τελικά στην Αθήνα είπε: «Η εγκατάσταση αυτού του ταμείου στο Λουξεμβούργο θα μπορούσε να θεωρηθεί εκτεταμένη παρέμβαση (στα εσωτερικά μίας χώρας)».

Παράλληλα, ανέφερε πως «συμφωνήσαμε με το ΔΝΤ να κοιτάξουμε τα επίπεδα του χρέους. Όχι τα επίπεδα του χρέους έναντι του ΑΕΠ, αλλά πώς θα εξυπηρετηθεί. Το φθινόπωρο θα υπολογίσουμε τη βιωσιμότητα του χρέους. Το ΔΝΤ θα αναμειχθεί μόνο εάν πληρωθεί, εγκρίνει το Μνημόνιο και είναι καλές οι προοπτικές της βιωσιμότητας του χρέους για το οποίο θα αποφασίσει επίσης του ΔΝΤ το φθινόπωρο».

«Η μορφή της ελληνικής συμφωνίας είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης εμπιστοσύνης προς την Αθήνα, αλλά αυτό βελτιώνεται μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή», κατέληξε.

Να σταματήσουν οι συζητήσεις για Grexit

Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε επιπλέον, πως επιθυμεί να σταματήσουν οι συζητήσεις για μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Θα ήμουν σίγουρα ιδιαίτερα χαρούμενος εάν η συζήτηση για ένα Grexit σταματούσε και να μπορούσαμε να συζητήσουμε για το πως θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να ξαναβρεί το δρόμο της και αυτό στοχεύουμε να κάνουμε με αυτό το πρόγραμμα», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ έπειτα από τη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με πολιτικούς από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ