Φυλακή και μαστίγωμα σε ιρανή ηθοποιό επειδή δυσαρέστησε το καθεστώς - iefimerida.gr

Φυλακή και μαστίγωμα σε ιρανή ηθοποιό επειδή δυσαρέστησε το καθεστώς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιρανή ηθοποιός Μαρζιέχ Βαφαμέχρ καταδικάστηκε χτες σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και 90 χτυπήματα με μαστίγιο επειδή πρωταγωνίστησε σε μια ταινία που αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Η υπόθεση της ταινίας «Η Τεχεράνη μου Πωλείται» (My Tehran for Sale), που αποτέλεσε συμπαραγωγή με την Αυστραλία, αναφέρεται σε μια νεαρή ηθοποιό στην Τεχεράνη. Οι αρχές απαγορεύουν μια παράστασή της και εκείνη αναγκάζεται να ζήσει παράνομα για να εκφραστεί καλλιτεχνικά.

Η Βαφαμέχρ είχε συλληφθεί τον Ιούλιο εξ αιτίας της συμμετοχής της στην ταινία η οποία έγινε στόχος έντονων επικρίσεων από τους συντηρητικούς κύκλους, αλλά είχε απελευθερωθεί στα τέλη του ίδιου μήνα, μετά την καταβολή εγγύησης, το ύψος της οποίας δεν αποκαλύφθηκε.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars, δεν έχει δοθεί ακόμα επίσημη άδεια να διανεμηθεί η ταινία στις αίθουσες εντός του Ιράν, αλλά έχουν ήδη γίνει προβολές παράνομα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ