H Ελλάδα σε 20 χρόνια θα γίνει... Ιρλανδία -Μια ακόμη χαμένη γενιά - iefimerida.gr

H Ελλάδα σε 20 χρόνια θα γίνει... Ιρλανδία -Μια ακόμη χαμένη γενιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η λογική λέει πως κάποια στιγμή η Ελλάδα θα επιστρέψει στην κανονικότητα. Κάποια στιγμή θα γίνει ένα σύγχρονο κράτος που θα μπορεί να χρηματοδοτείται μόνο του. Πότε θα γίνει άραγε αυτό;

Και πέραν αυτού, με τι θα μοιάζει αυτό το «νέο» κράτος; Με τη Βουλγαρία; Με την Πορτογαλία; Ή, μήπως, με την Ιρλανδία. Το Bloomberg αναφέρει πως η Ελλάδα αν θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ιρλανδίας που κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να βγει από το Μνημόνιό της και να εμφανιστεί «καθαρή» στις αγορές, θα χρειαστεί τουλάχιστον 20 χρόνια. Ήτοι: θα πρέπει να πάει στράφι άλλη μια γενιά για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Κι όλα αυτά λόγω της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης που έχει χτυπήσει τους βασικούς δείκτες ανάπτυξής της. Σε αντίθεση με την Ιρλανδία που ανέκαμψε γρήγορα, η Ελλάδα βιώνει μια διπλή κατάρρευση, τα τελευταία χρόνια, που δεν της επιτρέπει να επανέλθει στην κανονικότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Εξ αυτού του λόγου το άρθρο κάνει λόγο για 20 χρόνια απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από μια μορφή σωτηρίας. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις πολιτικές συνθήκες, την κουλτούρα, τα οικονομικά δεδομένα και την τύχη. Πάνω από όλα, όμως, αυτό που πρέπει να έχει με το μέρος της η Ελλάδα είναι ο χρόνος – επί του παρόντος δεν είναι με το μέρος της.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιρλανδία Ευρωζώνη μνημόνιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ