«Μπλόκο» από τη Βρετανία για το δάνειο-γέφυρα στην Ελλάδα - iefimerida.gr

«Μπλόκο» από τη Βρετανία για το δάνειο-γέφυρα στην Ελλάδα

EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Λονδίνο φέρεται να «μπλοκάρει» την χρήση του ευρωπαϊκού ταμείου EFSM για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα.

Το ταμείο, που διαχειρίζεται η Κομισιόν, αντλεί κεφάλαια από τους «28» και όχι μόνο από τις χώρες με κοινό νόμισμα, με την συμβολή της Γερμανίας να ανέρχεται περίπου στο 1 δισ. ευρώ.

Η χρήση του Ταμείου είναι ένα ενδεχόμενο που εξετάζει η Κομισιόν για χρηματοδότηση γέφυρα προς την Αθήνα μέχρι την έναρξη διαπραγματεύσεων για το πακέτο από τον ESM, με αξιοποίηση των κεφαλαίων του ως εγγύηση για έκδοση δανείων.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζόρτζ Οζμπορν έχει συνομιλήσει με τους ομολόγους για το ζήτημα εν όψει του Ecofin.

Σύμφωνα με τις αναφορές στα βρετανικά μέσα, ο ΥΠΟΙΚ τόνισε πως «η ιδέα χρήσης του EFSM είναι κάτι που "αποκλείεται εξαρχής"».

Για την κίνηση κεφαλαίων του Ταμείου διαφωνεί και ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον.

«Οι ηγέτες από όλη την ΕΕ είχαν συμφωνήσει το 2010 πως τα κεφάλαια του EFSM δεν θα ξαναχρησιμοποιούνταν για μέλη της Ευρωζώνης και αυτή παραμένει η θέση του πρωθυπουργού», τονίζει εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου, σύμφωνα με τον Guardian.

«Δεν έχουμε λάβει τέτοια πρόταση, και δεν βρίσκεται τέτοια πρόταση στο τραπέζι», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ