Υπόσχονται εργασία στο εξωτερικό και εξαπατούν ζητώντας χρήματα - iefimerida.gr

Υπόσχονται εργασία στο εξωτερικό και εξαπατούν ζητώντας χρήματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια περίοδο που οι μισοί Έλληνες προσπαθούν να φύγουν για Αυστραλία και οι άλλοι μισοί… όπου τους βγάλει ο δρόμος, προκαλούν ανησυχία περιπτώσεις που επιτήδειοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αγωνία χιλιάδων Ελλήνων, εξαπατώντας τους υποσχόμενοι ιδανικές ευκαιρίες εργασίας με αντάλλαγμα ένα διόλου μικρό χρηματικό αντίτιμο.

Μόνο τον περασμένο Σεπτέμβριο κατατέθηκαν 13.321 βιογραφικά στην ευρωπαϊκή υπηρεσία Europass ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών αιτήσεων σε πάνω από 70.000 για το 2011. Οι αριθμοί αυτοί αφορούν μόνο την συγκεκριμένη, καθ’ όλα νόμιμη, υπηρεσία εύρεσης εργασίας στο εξωτερικό, όμως οι αριθμοί αυτοί είναι ενδεικτικοί για το κύμα φυγής που επικρατεί στη χώρα.

Το φαινόμενο αυτό προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κυκλώματα υποσχόμενα είτε να μεσολαβήσουν είτε, παριστάνοντας συνήθως κάποια αναγνωρίσιμη επιχείρηση, να προσφέρουν άμεση εργασία.

Μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων πλησιάζουν τα θύματα, προσφέρουν εργασία λέγοντας ότι βρήκαν το βιογραφικό τους από κάποια εταιρία που μεσολαβεί για τέτοια θέματα, στέλνουν αιτήσεις, στήνουν ακόμα και πραγματικές συνεντεύξεις μέσω skype και μόλις «κλειστεί» η δουλειά ζητούν από το θύμα ένα σημαντικό ποσό για «έξοδα διαδικασίας»… Η πετρελαϊκή εταιρία Petronas έχει πέσει θύμα αυτής της απάτης και πλέον από το σάιτ της συστήνει προσοχή σε όσους λάβουν «περίεργα» e-mail. Το ίδιο έκανε και η αεροπορική εταιρία Ryan Air που τον περασμένο Αύγουστο δημοσιοποίησε πως χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα τους Έλληνες είχαν πέσει θύματα απάτης, από κύκλωμα που χρησιμοποιούσε την επωνυμία της.

Η τελευταία μόδα στην Ελλάδα δεν είναι άλλη από διάφορους σύμβουλους μετανάστευσης για… Αυστραλία που υπόσχονται να μεσολαβήσουν για έκδοση βίζας και άμεση εύρεση εργασίας ζητώντας μεγάλα ποσά. Η υπόθεση αυτή απασχολεί το τελευταίο διάστημα τις ελληνικές αρχές μετά από καταγγελίες, ενώ έχει κινητοποιηθεί και η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας μετά από καταγγελίες των ελληνικών κοινοτήτων Μελβούρνης και Βικτώριας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ