Ντάισελμπλουμ για το νέο πρόγραμμα: Θα χρειαστούν τέσσερις εβδομάδες - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ για το νέο πρόγραμμα: Θα χρειαστούν τέσσερις εβδομάδες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Eurogroup ολοκληρώθηκε με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά την επανεκλογή του στην προεδρία του, να δίνει συνέντευξη Τύπου για το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας.

Ο Ολλανδός επικεφαλής των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα καλείται να ψηφίσει άμεσα τα μέτρα, ενώ για το νέο πρόγραμμα εκτιμά ότι θα χρειαστούν περίπου τέσσερις εβδομάδες.

Όσα είπε ο κ.Ντάισελμπλουμ:

«Συζητήσαμε σύντομα τις δυνατότητες μιας χρηματοδότησης - γέφυρας και ποια βήματα θα πρέπει να γίνουν τις επομενες μέρες σε σχέση με την Ελλάδα.

Μας απασχόλησε ιδιαίτερα το θέμα της εμπιστοσύνης, σε σχέση με το δημοψήφισμα, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα - Πάντοτε προσπαθούσα η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Μέχρι την Τετάρτη θέλω να ελπίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έχει υποβάλει στη Βουλή και θα έχει εγκρίνει το συνολικό πακέτο το οποίο συμφωνήθηκε. Αν αυτό γίνει επιτυχώς, οι θεσμοί θα μας ενημερώσουν, θα έχουμε οι ΥΠΟΙΚ μια τηλεδιάσκεψη αποτίμησης της διαδικασίας και αυτό θα είναι το σινιάλο ωστε οι υπουργοί να πάνε στα εθνικά κοινοβούλια - Αυτό θα γίνει την Πέμπτη ή την Παρασκευή. Εκτιμώ ότι τέσσερις εβδομάδες θα χρειαστούν για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Η γέφυρα-χρηματοδότησης πιέζει. Πρέπει να ενδυναμώσουμε τη νομισματική ένωση. Δεν έχουμε να κάνουμε με μια κατάληψη της Ελλάδας αλλά για συνεργασία με την κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ