«Η Ελλάδα θα ξεπεράσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυσκολίες» - iefimerida.gr

«Η Ελλάδα θα ξεπεράσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυσκολίες»

'Αγιος Όρος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Παράδειγμα, που εμπνέει» χαρακτήρισε τον αγώνα του Οικουμενικού Πατριάρχη για την ανάδειξη των αξιών της Ορθοδοξίας, την παγκόσμια ειρήνη και το περιβάλλον, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στην προσπάθεια που καταβάλλεται για να ξεπεραστεί η κρίση και να βγει η χώρα πιο δυνατή.

Κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στις Καρυές του Αγίου Όρους, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20 χρόνια από την εκλογή του Βαρθολομαίου ως Οικουμενικού Πατριάρχη, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ο αγώνας του κ. Βαρθολομαίου είναι ένα παράδειγμα «που μας εμπνέει και μας δίνει και μας δύναμη, σε μια εποχή δύσκολων καιρών για τη χώρα μας, που έχουμε επωμιστεί όλοι μας, όχι μόνο προσωπικά εγώ αλλά και ο ελληνικός λαός και βάρη και ευθύνες» [..] «Μας δίνεται με το παράδειγμα σας, κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε και να ξεπεράσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτές τις δυσκολίες, ώστε η χώρα μας να βρεθεί στην άλλη όχθη του ποταμού, πιο δυνατή, με μεγαλύτερη βιωσιμότητα και ευημερία».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι παρακολουθεί το έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη, αυτά τα είκοσι χρόνια, και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του στο έργο του.

Απαντώντας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επεσήμανε ότι γνωρίζει ότι η ανάληψη «μεθ' υμών των καθηκόντων της διαχειρίσεως των κοινών» συνέπεσε «μετά δυσχερειών και κρίσεων», κορύφωση των οποίων αποτελεί «η μαστίζουσαν τον ελληνικόν λαό οικονομική κρίσις» και πρόσθεσε: «Καίτοι ιστάμεθα μακράν της πολιτικής δεν δυνάμεθα παρά να είδωμεν μετά συμπαθείας και μετ' ευχών τας προσπαθείας της ελληνικής κυβερνήσεως διά την υπέρβαση της τελευταίας μεγάλης κρίσεως, ως και την οργανωμένη πρόνοια και τας εν γένει ενεργείας αυτής δια την κάλυψιν αναγκών αμέσου προτεραιότητας και την επεξεργασία σχεδίων για την αποτελεσματικήν επούλωσιν των πληγών και ανάδειξη θετικής προοπτικής για το ορατόν μέλλον της χώρας».

Ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε τον ιδιαίτερο ρόλο της Εκκλησίας στην ανάδειξη αξιών όπως εγκράτεια, σεμνότητα, ταπεινότητα, ολιγάρκεια, μέριμνα για την πνευματική ζωή, αγάπη προς τον πλησίον, αλτρουισμό, «της εξόδου από το εγώ και της εισόδου στο εσύ και εις το ημείς», τα οποία όπως είπε μπορούν να αποτελέσουν «μοχλούς εξόδου» από την κρίση «της οποίας τα αίτια είναι μάλλον ηθικά παρά υλικά».

Εις μιαν εποχήν που προκαλεί κρίσεις, οφειλομένες εις την χρήση μόνον της ύλης, το αντίδοτο αυτής πρέπει να αναζητηθεί εις την καλλιέργεια του πνεύματος είπε ο κ. Βαρθολομαίος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πρωθυπουργός εκτιμά το έργο του Πατριαρχείου για την προώθηση των χριστιανικών αρχών, τον διάλογο των θρησκειών, τη παγκόσμια ειρήνη και το περιβάλλον και τόνισε ότι και ο ίδιος και η σύνοδος στο Φανάρι προσεύχεται «υπέρ ευωδόσεως» του δικού του έργου.

Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για Αθήνα σήμερα μέρα ενώ ο Πατριάρχης θα παραμείνει μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη 11 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ