Πληροφορίες από την ΕΚΤ: Οι τράπεζες ενδέχεται να ανοίξουν την Τρίτη - iefimerida.gr

Πληροφορίες από την ΕΚΤ: Οι τράπεζες ενδέχεται να ανοίξουν την Τρίτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε λίγη ώρα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ πρόκειται να συνεδριάσει, μέσω τηλεδιάσκεψης, για τον ELA των ελληνικών τραπεζών.

Όπως μεταφέρει ο δημοσιογράφος του BBC, Ρόμπερτ Πέστον, υπάρχουν πληροφορίες από τη Φρανκφούρτη που αναφέρουν ότι αν η ΕΚΤ ανεβάσει τον ELA κατά δύο δισεκατομμύρια ευρώ, τότε οι τράπεζες θα ανοίξουν ξανά την Τρίτη, αλλά φυσικά η λειτουργία τους δεν θα ακολουθήσει μια κανονικότητα.

Συγκεκριμένα, το όριο ανάληψης θα παραμείνει στα 60 ευρώ, ωστόσο θα μπορεί να παρέχει στους πελάτες κάποιες άλλες υπηρεσίες.

Σταθερός ο ELA

Πληροφορίες του Reuters αναφέρουν πως το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει στα ίδια επίπεδα τον ELA προς τις τράπεζες, κάτι που σημαίνει ότι το σενάριο να ανοίξουν οι τράπεζες δεν μπορεί να είναι τόσο άμεσο. Λογικά η ΕΚΤ θα περιμένει τη ψήφιση των ερφαρμοστικών νόμων για να προχωρήσει σε νέα αναθεώρηση του ELA.

Πληροφορίες από την ΕΚΤ: Οι τράπεζες ενδέχεται να ανοίξουν την Τρίτη  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ EKT ELA capital controls
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ