Φοιτητές πέταξαν γιαούρτια στον Χάρη Καστανίδη [βίντεο] - iefimerida.gr

Φοιτητές πέταξαν γιαούρτια στον Χάρη Καστανίδη [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φοιτητές έστησαν καρτέρι και επιτέθηκαν με γιαούρτια στον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη μέσα σε κινηματογράφο της Θεσσαλονίκης. Ο κ.Χάρης Καστανίδης είχε πάει να παρακολουθήσει την τελευταία ταινία του Γούντι Άλεν σε κινηματογράφο της πλατείας Αριστοτέλους ενώ την ίδια ώρα στην πλατεία Βενιζέλου φοιτητές πραγματοποιούσαν συναυλία διαμαρτυρίας.

Όταν έγινε γνωστή η παρουσία του υπουργού στον κινηματογράφο ομάδα 100 φοιτητών κρατώντας πανό αλλά και γιαούρτια εισέβαλε στο «Ολύμπιον» και φωνάζοντας συνθήματα επιτέθηκαν τον κ.Καστανίδη.

Δηλώσεις καταδίκης των αποδοκιμασιών φοιτητών εναντίον του υπουργού Εσωτερικών Χ. Καστανίδη

Τις αποδοκιμασίες φοιτητών εναντίον του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη, την ώρα που παρακολουθούσε κινηματογραφική ταινία, καταδίκασαν με δηλώσεις τους ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης και οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης και Θεόδωρος Καράογλου.

«Δίνουμε μια μάχη με αυταπάρνηση. Είναι γεγονός πως σε αυτή τη μάχη υπάρχουν πάρα πολλοί που αντιδρούν, που θίγονται από τα οικονομικά μέτρα. Θα συνεχίσουμε, όμως, αυτή την προσπάθεια, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να αντισταθούν στον αγώνα της χώρας και θα ήθελα το φοιτητικό κίνημα να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αυτή με την κριτική του, διότι για τη νέα γενιά γίνεται αυτή η προσπάθεια», τόνισε ο κ. Μαγκριώτης. Ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι είναι αντίθετος με τα περιστατικά βίας και με την αντίληψη του «όλοι είστε ίδιοι». Ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι στις δύσκολες ώρες που ζούμε πρέπει να πρυτανεύσει ο διάλογος και ο πολιτικός πολιτισμός και οι πράξεις βίας είναι καταδικαστέες από όποιον και σε όποιον απευθύνονται.

Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών, που παρακολουθούσαν την ίδια ταινία με τον κ. Καστανίδη, ο υπουργός Εσωτερικών δεν αποχώρησε από την αίθουσα του κινηματογράφου. Σηκώθηκε και κινήθηκε προς τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές για να ζητήσει εξηγήσεις και στη συνέχεια επανήλθε στη θέση του και είδε το τέλος της ταινίας.

Όταν οι φοιτητές βγήκαν από την αίθουσα είδαν την αστυνομική δύναμη και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών, οι οποίοι τους ακολούθησαν από απόσταση μέχρι που έφτασαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου και υπήρχε η συναυλία του συντονιστικού των συνελεύσεων φοιτητικών συλλόγων.

Την ώρα της διαμαρτυρίας στην αίθουσα του κινηματογράφου ήταν και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βούγιας, σε μεγάλη απόσταση από τον κ. Καστανίδη, ο οποίος δεν αποδοκιμάστηκε.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ