Μαλτέζος ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα χρειάζεται 25 δισ. ευρώ για να περάσει τον Αύγουστο - iefimerida.gr

Μαλτέζος ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα χρειάζεται 25 δισ. ευρώ για να περάσει τον Αύγουστο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα χρειάζεται μια έγχυση 22 δισεκατομμυρίων ευρώ για να πληρώσει τους λογαριασμούς της μέχρι το τέλος του Αυγούστου, λέει ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας Edward Scicluna σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Όπως εξήγησε στο πρακτορείο στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης μετά το τέλος του Eurogroup, ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει 7 δισ. ευρώ μέχρι τις 20 Ιουλίου, όταν τα 3,5 η Ελλάδα τα χρωστάει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και 10 δισ. για τις τράπεζες και ακόμη 5 δισ. για άλλες ανάγκες.

O Scicluna στη συνέντευξή του εξηγεί ότι οι Έλληνες τελικά έχουν καταλάβει ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με ένα καταστροφικό σενάριο στην περίπτωση που δεν δεχτούν μία ένεση ρευστού, ενώ τονίζει ότι η Ελλάδα ζήτησε ένα νέο πακέτο βοήθειας ύψους 82 έως 86 δισ.ευρώ καθώς οι χρηματοδοτικές της ανάγκες είχαν εκτιναχθεί με το χρέος να φτάνει το 200% του ΑΕΠ.

Αυτό που σημειώνει όμως ο Μαλτέζος ΥΠΟΙΚ είναι ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ικανοποιήσεις τις απαιτήσεις των πιστωτών της ώστε να αποκτήσει τη βοήθεια που επιθυμεί και να καλύψει τις ανάγκες της. Μία ακόμα προϋπόθεση είναι το ΔΝΤ να είναι μέρος της ομάδας που θα επιβλέπει το πρόγραμμα διάσωσης.

Ο Μαλτέζος ΥΠΟΙΚ είπε ότι τα κυριότερα σημεία είναι: οι συντάξεις, η εποπτεία του τραπεζικού συστήματος, οι φορολογικές εκπτώσεις για τα ελληνικά νησιά, και ο ΦΠΑ. Καταλήγοντας τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις και σε άλλους τομείς όπως αυτός της δικαιοσύνης. Έπρεπε να εργαστούμε με κατεύθυνση πιο απαιτητικές συνθήκες και η Ελλάδα τις δέχτηκε», είπε ο Scicluna.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Edward Scicluna αύγουστος πακέτο βοήθειας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ