Le Monde: Ετσι βοήθησαν οι Γάλλοι τεχνοκράτες τους Ελληνες στη συγγραφή της πρότασης - iefimerida.gr

Le Monde: Ετσι βοήθησαν οι Γάλλοι τεχνοκράτες τους Ελληνες στη συγγραφή της πρότασης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Φρανσουά Ολάντ είχε δηλώσει πως θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και όπως φαίνεται αποφάσισε να το κάνει ενεργά με γαλλική βοήθεια στη συγγραφή της συμφωνίας.

Ηδη είναι γνωστό πως Γάλλοι τεχνοκράτες βοηθούσαν τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα για την κατάρτιση της ελληνικής πρότασης προς τον ESM.

Le Monde: Ετσι βοήθησαν οι Γάλλοι τεχνοκράτες τους Ελληνες στη συγγραφή της πρότασης | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα, με δημοσίευμα της γαλλικής Le Monde, «οι υπάλληλοι του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών και της γαλλικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες εργάστηκαν διακριτικά στο πλευρό των Ελλήνων διαπραγματευτών, υπό την αυστηρή επιτήρηση του Ελιζέ.

Σύμβουλος της κυβέρνησης Ολάντ τόνισε πως οι Ελληνες συνέταξαν μόνοι τους την πρόταση και πως σκοπός ήταν να βοηθήσουν τη χώρα στη κρίση που περνά.

«Η ιδέα δεν είναι να υπαγορεύσει στους Έλληνες τι να γράψουν, αλλά να τους δοθούν συμβουλές για να κάνουν προτάσεις για τη μεταρρύθμιση που θα γίνουν αποδεκτές από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», αναφέρει αξιωματούχος και συνεχίζει: «Στόχος ήταν το σχέδιο να μην απορριφθεί, όπως αυτό που παρουσίασε πριν από λίγο καιρό ο Αλέξης Τσίπρας», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ