Μέχρι πριν από ένα χρόνο, αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα εγκληματολογικά μυστήρια όλων των εποχών, όμως χάρη στην εξέταση DNA από το αίμα που βρέθηκε σε σάλι θύματος,η ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη αποκαλύφθηκε πέρα από κάθε αμφιβολία και τώρα το επίμαχο σάλι πωλείται σε δημοπρασία.
Σύμφωνα με τις έρευνες, ο Τζακ ήταν ένας Πολωνός μετανάστης που έσπερνε τον τρόμο στους δρόμους του Λονδίνου. Το ματωμένο σάλι που φορούσε ένα από τα θύματά του και βοήθησε στον εντοπισμό του δολοφόνου, Ααρόν Κοσμίνσκι, βγαίνει σε δημοπρασία στην Αμερική για 4.500.000 δολάρια.
Ο Ράσελ Εντουαρντς, προσωρινός ιδιοκτήτης του μεταξωτού υφάσματος, το αγόρασε για ένα άγνωστο ποσό το 2007, όταν του έιχε γίνει έμμονη ιδέα να ανακαλύψει την πραγματική ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη.
Ο 48χρονος από το Χέρφορντσαιρ ζήτησε τη βοήθεια της γενετικής εμπειρογνώμονα Δρ Γιάρι Λουχνάινεν από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ που ήταν σε θέση να εξάγει το DNA από το υλικό.
Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη των ιατροδικαστικών ερευνών, βρήκε ενδείξεις σπέρματος στο σάλι και ήταν σε θέση να ταυτοποιήσει το DNA με τον εν ζωή συγγενή του Κοσμίνσκι τον οποίο παρακολουθούσε στενά.
Ο Πολωνός μετανάστης, ο οποίος είχε καταφύγει στο Λονδίνο με την οικογένειά του στις αρχές της δεκαετίας του 1880 για να αποφύγει τις διώξεις, ήταν ανάμεσα στους 6 βασικούς υπόπτους που κατηγορούνταν για τη δολοφονία 5 ιερόδουλων στο East End του Λονδίνου. Αλλοι ύποπτοι ήταν ο εγγονός της Βασίλισσας Βικτωρίας, Πρίγκιπας Αλμπερτ Βίκτορ και ο Δούκας του Κλάρενς. Ο Κομίνσκι ήταν 23 ετών την περίοδο των δολοφονιών και ζούσε στα ναυπηγεία όπου βρέθηκε το ένα από τα θύματα.
Σημειώσεις της Αστυνομίας της εποχής, ανέφεραν τον Κομίνσκι ως τον κύριο ύποπτο αλλά τα ιστορικά έγγραφα δείχνουν ότι δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να καταδικαστεί. Ο Κοσμίνσκι αργότερα νοσηλεύθηκε σε ψυχιατρικό άσυλο και πέθανε το 1919 σε ηλικία 53 ετών..
Ο Εντουαρντς, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως ερασιτέχνη ντετέκτιβ δημοσίευσε ένα βιβλίο «Αναζητώντας τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη» με τα ευρήματά του.