Ρέντσι: Ισως να μη χρειαστεί Σύνοδος Κορυφής και να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup - iefimerida.gr

Ρέντσι: Ισως να μη χρειαστεί Σύνοδος Κορυφής και να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ελπίδα ότι μπορεί να μην χρειαστεί να πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι.

Τη στιγμή που η Σύνοδος Κορυφής έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί την Κυριακή, πρώτα για τους ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης και στη συνέχεια σε διευρημένη μορφή, ο Ιταλός πρωθυπουργός σημειώνει πως το Σάββατο, ενδέχεται, να είναι πιο καθοριστικό από την Κυριακή.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ρέντσι δήλωσε πως: «Ελπίζω να μην είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κόρυφης, με την έννοια πως θα υπάρχει συμφωνία πριν από την Κυριακή. Αυτή τη στιγμή είναι πιο αισιόδοξος από ότι ήμουν πριν από λίγο καιρό». Υπονοώντας, φυσικά, πως αυτή θα συναφθεί κατά τη διάρκεια του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί μια ημέρα νωρίτερα.

Μάλιστα, την πληροφορία επιβεβαιώνει και Ευρωπαίος αξιωματούχος στο δημοσιογράφο των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ. Σύμφωνα με τον εν λόγω αξιωματούχο, αν υπάρξει ευτυχής κατάληξη στο Eurogroup, τότε, όντως, δεν θα χρειαστεί να πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ματέο Ρέντσι Eurogroup Σύνοδος Κορυφής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ