Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες από σήμερα το βράδυ - iefimerida.gr

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες από σήμερα το βράδυ

καιρός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και κάθετη πτώση της θερμοκρασίας προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, καθώς από σήμερα το βράδυ ο καιρός θα εμφανίσει ραγδαία επιδείνωση αρχικά στη δυτική Ελλάδα και η κακοκαιρία θα επεκταθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ολόκληρη την χώρα.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες αρχικά στη δυτική Ελλάδα, τη δυτική Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο, οι οποίες τις βραδυνές ώρες θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.

Την Κυριακή προβλέπεται να συνεχιστεί η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα ακόμα και κατά 11 βαθμούς. Αναμένονται και οι πρώτες χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας. Ισχυροί νότιοι άνεμοι 7 έως 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και θα στραφούν βαθμιαία από τα δυτικά και βόρεια σε βορείους με την ιδία ένταση. Από Δευτέρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και νότια και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στην Αττική έντονες βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν την Κυριακή κυρίως τις πρωινές ώρες.

Πρόγνωση καιρού από Δευτέρα#

Δευτέρα 10-10

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που στα ανατολικά και νότια κατά τόπους θα είναι έντονες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση στα δυτικά μέχρι αργά το βράδυ.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 6 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο 7 με 9 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους.

Θερμοκρασία: σε πτώση σε όλη τη χώρα.

Τρίτη 11-10-2011

Καιρός: στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες που από το βράδυ σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: βόρειων διευθύνσεων 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο οι μέγιστες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Τετάρτη 12-10-2011

Καιρός: στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νοτιοανατολικά. Τα φαινόμενα σταδιακά μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε άνοδο.

Πέμπτη 13-10-2011

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά.

Άνεμοι: βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ