Bloomberg: Μεγαλώνει η λίστα των ξένων τραπεζών που περιμένουν Grexit - iefimerida.gr

Bloomberg: Μεγαλώνει η λίστα των ξένων τραπεζών που περιμένουν Grexit

(SOOC/ NICK PALEOLOGOS)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη τελική διορία για την επίτευξη συμφωνίας να λήγει την Κυριακή, ολοένα και περισσότεροι αναλυτές ξένων τραπεζών εκτιμούν πλέον ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι το Grexit.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η σχετική λίστα μεγαλώνει διαρκώς το τελευταίο διάστημα. Η Bank of America Merrill Lynch, η Barclays, η Citigroup είναι μερικές από τις τράπεζες που θεωρούν πλέον την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ως την πιθανότερη κατάληξη αυτής της υπόθεσης.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν ακόμη πιθανότητες να αποφευχθεί, αλλά ο Τσίπρας πρέπει να εκπλήξει», λένε αναλυτές της πρώτης τράπεζας στο Bloomberg. Στην Barclays εκτιμούν ότι η συμφωνία για πρόγραμμα με την παρούσα ελληνική κυβέρνηση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για τους ηγέτες της ευρωζώνης.

Επιπλέον, αναλυτές της JP Morgan επίσης εκτιμούν ότι πιο πιθανή είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και όχι η παραμονή, ενώ αντίστοιχη άποψη εκφράζουν στελέχη της BMO Capital Markets, της Morgan Stanley, της RBS και της UBS Wealth Management.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ grexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ