Τουρισμός, α' τρίμηνο του 2015 - Αύξηση 45,6% στις αφίξεις - iefimerida.gr

Τουρισμός, α' τρίμηνο του 2015 - Αύξηση 45,6% στις αφίξεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύξηση 45,6% σημείωσαν οι αφίξεις τουριστών στη χώρα το α΄ τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την έρευνα συνόρων που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος και δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.

Οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων (81,7%), παρουσίασαν αύξηση 51,8%, ενώ στα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατεγράφη αύξηση 70,6%.

Σημαντική αύξηση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από τη Βουλγαρία (154,4%), την Πρώην Γιουγκοσλαβική ?ημοκρατία της Μακεδονίας (32,6%), τη Ρουμανία (95,8%), την Ιταλία (105,1%), τη Γερμανία (35,9%), το Ηνωμένο Βασίλειο (37,7%) και τη Γαλλία (94,2%). Σημαντική μείωση, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από τη Ρωσία (66,9%) και την Κύπρο (13,8%).

Από τις υπόλοιπες ηπείρους, σημαντική αύξηση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από την Αμερική (57,1%)- με αύξηση αφίξεων από τις ΗΠΑ (49,7%)- και από την Ασία (16,8%)- με αύξηση αφίξεων από την Τουρκία (28,3%).

Σε ό,τι αφορά την κατανομή των αφίξεων μη κατοίκων κατά χώρα προέλευσης, τη μεγαλύτερη συμμετοχή για τις χώρες της Ευρώπης κατέχει η Βουλγαρία (24,9%) και ακολουθούν η ΠΓ?Μ (11,3%), η Αλβανία (6,5%), η Γερμανία (6,4%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (5,8%).

Αναφορικά με το μέσο μεταφοράς και τον σταθμό εισόδου, παρατηρείται ότι οι περισσότερες αφίξεις έγιναν οδικώς και αεροπορικώς. Οι κύριοι σταθμοί εισόδου που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης, οδικώς είναι ο Προμαχώνας (16,5%) και οι Εύζωνοι (7,2%).

Oσον αφορά στις αφίξεις αεροπορικώς, το αεροδρόμιο των Αθηνών συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης (30,8%) και ακολουθεί το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης (6,5%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τουρίστες αύξηση Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ