H Μέρκελ δασκάλα διδάσκει τη λιτότητα και η Ελλάδα κοπανατζής μαθητής που φωνάζει «Ωπα!» [σκίτσο] - iefimerida.gr

H Μέρκελ δασκάλα διδάσκει τη λιτότητα και η Ελλάδα κοπανατζής μαθητής που φωνάζει «Ωπα!» [σκίτσο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ελληνική κρίση έχει πολλές φορές αποτελέσει πηγή έμπνευσης για διάσημους σκιτσογράφους ανά τον κόσμο, με αποκορύφωμα τον τελευταίο μήνα, καθώς η μία εξέλιξη διαδεχόταν την άλλη και από τη μια στιγμή στην άλλη η προοπτική συμφωνίας γινόταν ρήξη και το αντίθετο.

Ετσι, στο σκίτσο του Ιουλίου για λογαριασμό της ιστοσελίδας Politico του Matt Wuerker η ελληνική κρίση βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο της σάτιρας.

Σε αυτό το σκίτσο, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εμφανίζεται ως η αυστηρή δασκάλα που διδάσκει στους μαθητές του νότου, ήτοι τις Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, τα καλά της λιτότητας, βάζοντας τους μαθητές να επαναλαμβάνουν τη φράση: «Η λιτότητα είναι καλή για μένα».

Ομως, σε κάθε τάξη υπάρχει κι από ένας κοπανατζής. Τον ρόλο αυτό τον έχει η Ελλάδα η οποία αναφωνεί «Ωπα!» και τρέχει προς την έξοδο... η οποία μπορεί να εννοεί και το Grexit.

H Μέρκελ δασκάλα διδάσκει τη λιτότητα και η Ελλάδα κοπανατζής μαθητής που φωνάζει «Ωπα!» [σκίτσο] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ