Η επιστολή Ντάισελμπλουμ προς Κομισιόν και ΕΚΤ για το αίτημα της Ελλάδας στον ESM - iefimerida.gr

Η επιστολή Ντάισελμπλουμ προς Κομισιόν και ΕΚΤ για το αίτημα της Ελλάδας στον ESM

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιστολή προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί και τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι απέστειλε χθες ο πρόεδρος του Eurogroup και επικεφαλής του ΔΣ του ESM Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σε αυτή, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ζητά να εξετασθούν οι ελληνικές προτάσεις. Πιο συγκεκριμένα ζητά να εξεταστεί εάν αυτές θα μπορούσαν να προκαλέσουν κινδύνους για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ευρωζώνης και ποιες είναι οι πραγματικές χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μας.

Παράλληλα, απευθύνεται στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ώστε από κοινού με την Κομισιόν και την ΕΚΤ να αξιολογήσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, που αποτελεί την τρίτη προϋπόθεση για στήριξη της Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Eurogroup σχεδιάζει σύμφωνα με πληροφορίες να επισπεύσει τη συνεδρίαση του Εurogroup κατά μια μέρα, ώστε αυτή να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή αντί για το Σάββατο.

Η επιστολή Ντάισελμπλουμ προς Κομισιόν και ΕΚΤ για το αίτημα της Ελλάδας στον ESM | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ