Ρουμελιώτης: «Η Ευρώπη δεν θα αφήσει την Ελλάδα να πτωχεύσει» - iefimerida.gr

Ρουμελιώτης: «Η Ευρώπη δεν θα αφήσει την Ελλάδα να πτωχεύσει»

Παναγιώτης Ρουμελιώτης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να πτωχεύσει δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην χώρα μας, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ενώ τονίζει ότι η αναδιάρθρωση του χρέους είναι αναπόφευκτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην «Ημερησία», ο κ. Ρουμελιώτης δηλώνει ότι η πτώχευση της Ελλάδας δεν μπορεί να συμβεί αφού θα προκαλούσε μεγάλη αναταραχή στις αγορές και απρόβλεπτες συνέπειες για την ευρωζώνη και υπογραμμίζει ότι «η πτώχευση δεν θα συμβεί όσοι οι Ευρωπαίοι αδυνατούν να οικοδομήσουν και να ενισχύσουν τους μηχανισμούς για την προστασία της Ευρωζώνης από τις επιπτώσεις που θα είχε η πτώχευση ενός κράτους-μέλους στις υπόλοιπες χώρες της».

Ο κ. Ρουμελιώτης ζητά να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, αλλά επαναλαμβάνει ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα πρέπει να είναι μεγαλύτερη στην αναδιάρθρωση του χρέους:

«Όσοι υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να συμφωνήσει σε μεγαλύτερο PSI πρέπει να μας εξηγήσουν πώς θα μπορέσει η Ελλάδα να ανταποκριθεί σε ένα χρέος που με μαθηματική ακρίβεια οδεύει προς τα 190%-200% του ΑΕΠ»

Για να γίνει αυτό, ο κ. Ρουμελιώτης εκτιμά ότι θα χρειαστεί να ενισχυθεί σημαντικά το ταμείο EFSF, πάνω από τα 450 δισ. ευρώ που διαθέτει σήμερα, γιατί «αν αφαιρέσουμε τα δάνεια που παρέχει σήμερα στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, και σύντομα στην Ελλάδα, είναι ζήτημα αν περισσεύουν 250 δισ. ευρώ για να καλύψει τις άλλες χώρες της ευρωζώνης και την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ