Θεοδωράκης: Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να βγούμε από την ΕΕ - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να βγούμε από την ΕΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Κατά την έξοδο του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε πως το μέλλον της Ελλάδας είναι μέσα στην ευρωζώνη και πως γι' αυτό χρειάζεται να πεισθούν οι διστακτικοί και οι συντηρητικοί.

«Να πείσουμε κάποιους διστακτικούς και συντηρητικούς Ευρώπη, ότι το μέλλον των Ελλήνων είναι στην καρδιά της ευρωζώνης», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωράκης σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

«Ο πρωθυπουργός προσπαθεί όπως όλοι να έχουμε συμφωνία πριν την Κυριακή. Να έχει οριστικοποιηθεί ουσιαστικά το πρωί της Παρασκευής.Την Κυριακή θα είναι αργά», προσέθεσε.

Οπως επεσήμανε, η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης κινείται στο πλαίσιο των όσων συμφωνήθηκαν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

«Μέχρι στιγμής αυτά που αποφασίσαμε στο συμβούλιο υπηρετούνται από την κυβέρνηση, θα ξαφνιαστώ αν υπάρξει άλλο αποτέλεσμα. Δεν υπάρχουν εύκολες αποφάσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι να μείνουμε στην Ευρώπη να πάρουμε ένα μεγάλο αναπτυξιακό πακέτο, να κινηθεί η οικονομία», τόνισε.

Οσον αφορά για το εάν θα πραγματοποιηθεί νέο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε πως αυτό θα γίνει όταν «οριστικοποιήθουν τα πράγματα, για να επιβεβαιωθεί ότι κινούμαστε σε εθνική γραμμή».

«Το συμβόλαιο με την Ευρώπη που θα προσφέρει ανάπτυξη κ κοινωνική δικαιοσύνη. Συζητήσαμε τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το ποτάμι με συζητήσεις στην Ευρώπη. Δεν είναι να πείσει ο ένας τον άλλο, εμείς έχουμε πιεστεί», συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων ο είπε πως «υπάρχουν διαφορές και δεν τις κρύβουμε. Όμως αυτό που προέχει τώρα είναι μία εθνική συνεννόηση για να ξεπεράσουμε τα τελευταία εμπόδια. Τη Δευτέρα να είναι πραγματικά μία καινούρια ωραία μέρα».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η Ελλάδα έχει συμμάχους στην Ευρώπη, που θέλουν την χώρα στο ευρώ κατονομάζοντας τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

«Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν στην ίδια κατεύθυνση με εμάς. Υπάρχουν και αντίπαλοι στην Ευρώπη, που χαμογελούν με το ενδεχόμενο να φύγουμε από Ευρώπη. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι θα παγώσει το χαμόγελο στα χείλη τους», ανέφερε.

Ερωτηθείς για το εάν θα μεταβεί στο εξωτερικό απάντησε πως «είναι πολύ πιθανόν να βρίσκομαι αύριο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ