Γκάλοπ Reuters σε οικονομολόγους: Για πρώτη φορά η πιθανότητα Grexit ξεπερνά το 50% - iefimerida.gr

Γκάλοπ Reuters σε οικονομολόγους: Για πρώτη φορά η πιθανότητα Grexit ξεπερνά το 50%

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά τις προσπάθειες να επιτευχθεί την ύστατη ώρα μία συμφωνία για την Ελλάδα, γκάλοπ του Reuters ανάμεσα σε οικονομολόγους φέρνει στο 55% την πιθανότητα ενός Grexit.

Το ποσοστό αυτό ανέβηκε αισθητά από την προηγούμενη εβδομάδα, που ήταν στο 45%, ενώ είναι η πρώτη φορά που ξεπερνά το 50%. Επιπλέον, το 60% εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει την ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου

«Εχει τραβήξει τόσο πολύ, που πλέον δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη», λέει για τις διαπραγματεύσεις η Κριστέλ Αράντα Χάσελ, υψηλόβαθμη οικονομολόγος της Credit Suisse. «Οι Ελληνες το παραέκαναν», συμπληρώνει.

Συνολικά 57 οικονομολόγοι ερωτήθηκαν για το θέμα την Τετάρτη, με το 55% να εκτιμά ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ. Είναι η πρώτη φορά, σε όλα τα χρόνια της ελληνικής κρίσης που το Reuters τους απευθύνει αυτή την ερώτηση, που πάνω από το 50% θεωρεί ότι είναι πιο πιθανό το Grexit. «Η συμφωνία δεν είναι αδύνατη, ειδικά αν η ελληνική κυβέρνηση καταθέσει νέα πρόταση και δεν επιμείνει στο ονομαστικό ''κούρεμα'' του χρέους, αλλά αποδεχθεί παράταση», είπε ο Γιοχάνες Μάιρ, οικονομολόγος της BayernLB.

Την ίδια ώρα, το 60% θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει την ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου. «Τη στιγμή που αυτό δεν θα συμβεί, θα πρόκειται για κανονική χρεοκοπία. Και αυτό θα είναι το τέλος, γιατί η ΕΚΤ δεν θα μπορεί να δικαιολογήσει την παράταση ζωής των ελληνικών τραπεζών», ανέφρε η Αράντα -Χάσελ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ οικονομολόγοι grexit ΕΚΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ