Στοχοποιεί τον Βενιζέλο η Νέα Δημοκρατία - iefimerida.gr

Στοχοποιεί τον Βενιζέλο η Νέα Δημοκρατία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχεδόν τέσσερις μήνες έχουν περάσει από τότε που ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέλαβε την κρίσιμη θέση του Υπουργού Οικονομικών και όπως παραδέχονται πλέον όλοι στη Νέα Δημοκρατία, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποτελεί τον βασικό στόχο της κριτικής της καταλογίζοντάς του έλλειψη σχεδίου και αναξιοπιστία.

Ακόμα και για θέματα που δεν είναι της στενής αρμοδιότητάς του όπως αυτό των προσλήψεων, ο Βενιζέλος βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής της Νέας Δημοκρατίας, και όπως όλα δείχνουν η στάση αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο διάστημα αφού αργά η γρήγορα… έρχονται εκλογές.

Στη Νέα Δημοκρατία πέρα από την κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης το βλέμμα είναι στραμμένο και στις επερχόμενες εκλογές και η σκληρή κριτική στον Βενιζέλο αποσκοπεί σε αποδόμηση του προφίλ, ενός πολύ πιθανού μελλοντικού αντιπάλου του Σαμαρά. Άλλωστε από τη στιγμή που ο Βενιζέλος ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών, στη Νέα Δημοκρατία θεώρησαν ότι οι εκλογές πλησιάζουν όλο και πιο γρήγορα και παρά τον αρχικό τους αιφνιδιασμό, πλέον ο πολιτικός σχεδιασμός γίνεται με το βλέμμα στην επόμενη μέρα των εκλογών.

Η πρόσκληση του Βενιζέλου στον Σαμαρά για μια «ανοιχτή και ειλικρινή» συνεργασία δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα με τη Νέα Δημοκρατία να κάνει λόγο για απόπειρα «συνενοχής» στην λανθασμένη κυβερνητική πολιτική.

Τι του καταλογίζουν

Η συμφωνία για τις φινλανδικές εγγυήσεις ήταν η πρώτη αφορμή για τη μετωπική σύγκρουση και η «μπλόφα» με την τρόικα έκανε τη Νέα Δημοκρατία να μιλά ανοιχτά για ένα «αναξιόπιστο συνομιλιτή». Με την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για «ψέματα και παλινωδίες» από την πλευρά Βενιζέλου, σχολιάζοντας πως ακόμα και αν δεν ήθελαν να ασκήσουν σκληρή κριτική ο Βενιζέλος κάνει ό,τι μπορεί για το αντίθετο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ