«Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του μνημονίου» - Το Σάββατο νέες συνομιλίες - iefimerida.gr

«Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του μνημονίου» - Το Σάββατο νέες συνομιλίες

Τρόικα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε, μετά από περίπου 2 ώρες, η νέα συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τους επικεφαλής της Τρόικα, στο πλαίσιο των συζητήσεων, που άρχισαν από τα μέσα Αυγούστου, για την έγκριση της 6ης δόσης.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, κατά τη συνάντηση σημειώθηκε πρόοδος στις συζητήσεις και ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του μνημονίου για την οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική για τη διετία 2011- 2012. Οι συνομιλίες της κυβέρνησης με τους ελεγκτές θα συνεχιστούν και το Σάββατο («με τον ίδιο ρυθμό», σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών), ενώ γνώστες των συζητήσεων αναφέρουν ότι η διαπραγμάτευση με τους επικεφαλής της Τρόικα μπορεί να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα για τα μέτρα της διετίας 2011- 2012, αναμένεται να αρχίσει νέος κύκλος διαβουλεύσεων, για τα μέτρα της διετίας 2013- 2014 και την αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η έκθεση της Τρόικα για την Ελλάδα θα είναι πιθανότατα έτοιμη έως τις 24 Οκτωβρίου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ