Τζομπς: «Σήμερα η Apple εφευρίσκει ξανά το κινητό τηλέφωνο» - iefimerida.gr

Τζομπς: «Σήμερα η Apple εφευρίσκει ξανά το κινητό τηλέφωνο»

Apple
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η είδηση του θανάτου του Στιβ Τζομπς, όπως ήταν λογικό, επισκίασε κάθε νέο, κάθε εξέλιξη στον τομέα της τεχνολογίας αυτή την εβδομάδα. Κάτω από άλλες συνθήκες όλος ο πλανήτης θα μιλούσε για το νέο iPhone, η παρουσίαση του οποίου είχε μετατραπεί, όπως συνηθίζει να κάνει η Apple, σε σίριαλ. Στις 4 Οκτωβρίου το νέο υπερτηλέφωνο έκανε ντεμπούτο διχάζοντας για μία ακόμα φορά θαυμαστές και επικριτές.

Μία ιστορία που κρατά από το 2007

Το καλοκαίρι του 2007 όταν η Apple παρουσίασε το πρώτο iPhone, η εξέλιξη όλων των smartphones ακολούθησε ανοδική πορεία, ενώ ο τεχνολογικός πήχης ανέβηκε πολύ ψηλά. Σε λιγότερο από πέντε χρόνια πολλά άλλαξαν, εκτός από τη φιλοσοφία του iPhone, έτσι λένε τουλάχιστον οι φανατικοί υποστηρικτές του.

Το πρώτο iPhone και η συνταγή της επιτυχίας

Τζομπς: «Σήμερα η Apple εφευρίσκει ξανά το κινητό τηλέφωνο» | iefimerida.gr 0

Η Apple επικέντρωσε τις προσπάθειές της στη δημιουργία μιας απλής, ανθρώπινης συσκευής, της οποίας το περιβάλλον εργασίας είναι υποδειγματικό, πρακτικό, αλλά και διασκεδαστικό. Τον Ιανουάριο του 2007 στην παρουσίαση του πρώτου iPhone, ο Στιβ Τζομπς είχε πει: «Σήμερα, παρουσιάζουμε τρεις επαναστατικές συσκευές. Η πρώτη είναι ένα iPod με ευρεία οθόνη αφής. Η δεύτερη είναι ένα επαναστατικό κινητό τηλέφωνο. Η τρίτη είναι μια πρωτοποριακή συσκευή για το Internet. Τρεις συσκευές. Ένα iPod, ένα κινητό, και ένα Internet Communicator. Αυτές δεν είναι τρεις συσκευές, αλλά μία! Σήμερα η Apple εφευρίσκει ξανά το κινητό τηλέφωνο!»[βίντεο]. Το αποτέλεσμα ήταν η απόλυτη επιτυχία με τον κόσμο να σχηματίζει ατελείωτες ουρές έξω από τα καταστήματα πώλησης.

iPhone 3G και η επιτυχία συνεχίζεται

Τζομπς: «Σήμερα η Apple εφευρίσκει ξανά το κινητό τηλέφωνο» | iefimerida.gr 1

Ένα χρόνο αργότερα η Apple έχοντας ακούσει θετικά και αρνητικά σχόλια, κάνει τις απαραίτητες αλλαγές και τον Ιούλιο του 2008, φέρνει στην κυκλοφορία το iPhone δεύτερης γενιάς, το iPhone 3G [βίντεο]. Βασικό χαρακτηριστικό του η υποστήριξη κινητής τηλεφωνίας 3G. Σημαντικά ατού η προσθήκη του App Store που θα επιτρέψει την εγκατάσταση παιχνιδιών και εφαρμογών στο iPhone. Η επιτυχία χτύπησε για ακόμη μία φορά την πόρτα του Στιβ Τζομπς.

S από το speed (ταχύτητα)

Τζομπς: «Σήμερα η Apple εφευρίσκει ξανά το κινητό τηλέφωνο» | iefimerida.gr 2

Τζομπς: «Σήμερα η Apple εφευρίσκει ξανά το κινητό τηλέφωνο» | iefimerida.gr 3

Οι βελτιώσεις στο δεύτερης γενιάς iPhone ήταν σημαντικές, οι εξελίξεις όμως στην τεχνολογία τρέχουν ακούραστα και η Apple πρέπει να τις ακολουθήσει. Αναπτύσσει λοιπόν ταχύτητα και τον τον Ιούνιο του 2009 κυκλοφορεί το iPhone 3GS [βίντεο]. Χωρίς αμφιβολία ήταν ένα σκαλοπάτι πιο πάνω από το προηγούμενο μοντέλο σε πολλούς τομείς. Βελτιωμένη κάμερα με δυνατότητα λήψης βίντεο, ο φωνητικός έλεγχος της συσκευής, η αυξημένη χωρητικότητα και η προσθήκη πυξίδας.Οι φανατικοί έλεγαν τότε «το 3GS ήταν το καλύτερο iPhone στην αγορά. Μέχρι να βγει το επόμενο!»

Αλλαγή σελίδας με το τέταρτης γενιάς iPhone

Τζομπς: «Σήμερα η Apple εφευρίσκει ξανά το κινητό τηλέφωνο» | iefimerida.gr 4

Και το επόμενο ήρθε μετά από ένα χρόνο. Στις 24 Ιουλίου 2010 ποιος άλλος, ο Στιβ Τζομπς ανακοίνωσε την τέταρτη γενιά του iPhone με ονομασία iPhone 4 [βίντεο]. Καινούριο γκάτζετ με μία σειρά από νέα χαρακτηριστικά όπως μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης, κάμερα στο μπροστινό μέρος για βίντεο κλήσεις, κάμερα 5 megapixel με φλας και νέο σχεδιασμό υψηλής ποιότητας ήταν μερικές μόνο από τις νέες αλλαγές. Ένα τηλέφωνο ολοκληρωμένο, με κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Υπήρξαν βέβαια και οι επικριτές που μίλησαν για απουσία ραδιοφώνου, απουσία Flash και υποδοχής microUSB. Παρόλαυτα οι πωλήσεις ακόμα συνεχίζονται.

Ο Τιμ Κουκ παρουσιάζει το iPhone4S

Τζομπς: «Σήμερα η Apple εφευρίσκει ξανά το κινητό τηλέφωνο» | iefimerida.gr 5
Τζομπς: «Σήμερα η Apple εφευρίσκει ξανά το κινητό τηλέφωνο» | iefimerida.gr 6

Με δεδομένη την απουσία του Στιβ Τζομπς οι προσδοκίες ήταν μεγάλες, για την παρουσίαση του διαδόχου του iPhone 4 στις 4 Οκτωβρίου. Οι φήμες λίγο πριν ημέρες την παρουσίαση για ένα iPhone 4, με... αναβαθμισμένο hardware επιβεβαιώθηκαν και η Apple, για πρώτη φορά με τον Τιμ Κουκ, σε ρόλο παρουσιαστή, έκανε τα αποκαληπτήρια του iPhone 4S [βίντεο]. Την ίδια ώρα έβλεπε τη μετοχή της να καταγράφει πτώση από 0.85% έως 5%!

Το μεγάλο στοίχημα πλέον για την Apple είναι πως θα προχωρήσει την επόμενη μέρα, χωρίς τον ηγέτη της, χωρίς τον οραματιστή της, χωρίς τον Στιβ Τζομπς.

Η περιγραφή των τεχνικών χαρακτηριστικών είναι πάντα κουραστική, γι αυτό ακολουθεί ένα γράφημα με τα πέντε iPhones, η οποία δημοσιεύθηκε στο intomobile.com

Τζομπς: «Σήμερα η Apple εφευρίσκει ξανά το κινητό τηλέφωνο» | iefimerida.gr 7

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ