Αν νομίζετε πως το καλύτερο μπέργκερ βρίσκεται σε κάποια πόλη του εξωτερικού πλανάστε πλάνην οικτρά. Το Μπαρ Μπε Κιου είναι η πηγή του μπέργκερ και σας περιμένει να απολαύσετε το καλύτερο μπιφτεκόψωμο (έτσι το λένε εκεί) στον κόσμο.
Η απόλυτη αμαρτία συναντά το μπιφτέκι και τα φρέσκα υλικά βρίσκουν το σπίτι τους. Αλλά ας τα πάρουμε όλα από την αρχή για όσους δεν ξέρουν.
Το Μπαρ Μπε Κιου είναι ένα πολύ μικρό μαγαζί στην Λεωφόρο Φρεαττύδος, κοντά στο Τζάνειο. Επειδή, δεν το πιάνει το μάτι σου καλό θα ήταν αν δεν ξέρετε την περιοχή να επιστρατεύσετε το GPS σας.
Οι πόρτες του ανοίγουν καθημερινά εκτός Δευτέρας από τις 18:00 το απόγευμα.
Καθόλου εύκολη δεν είναι η ώρα της επιλογής, καθώς θα πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε μπιφτεκόψωμα κάθε είδους. «Σλουρπ, Νουά Ματ, Αγγλος Ασθενής, Οου Μάμι, Ντο-Ρι-Το ή Το Κάππα Της Δοκίας», τι από όλα αυτά τα πρωτότυπα ονόματα θα επιλέξετε να γευτείτε; Ολα διαφορετικά αλλά πεντανόστιμα για να ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο ακόμα και τον πιο ιδιότροπο.
Για τους πολύ τολμηρούς και... πεινασμένους το Μπαρ Μπε Κιου προτείνει τον «Γενναίο» ή και τον «Πατέρα του Γενναίου». Μπιφτεκόψωμα με δύο και τέσσερα μπιφτέκια, αντίστοιχα, έρχονται στο πιάτο σας χορταίνοντας πρωτίστως το μάτι σας και έπειτα την κοιλιά σας (αν καταφέρετε να τα φάτε). Ο «Γενναίος» με διπλό μπιφτέκι έχει μπει και στη λίστα με τα «25 θανάσιμα λαχταριστά μπέργκερς του κόσμου» του διάσημου site List25.
Μάλιστα, κάθε μήνα παρουσιάζει ένα νέο μπιφτέκι που είναι το «Μπιφτεκόψωμο του Μήνα». Για αυτή την περίοδο, ο μουσακάς γίνεται μπέρκερ και αναστατώνει τα καλοκαίρια στο μαγαζί. «Γκρικ Μουζάκα» και καλή σας όρεξη.
Φώτο: Nektarios Zourdos
Και επειδή η ποιότητα των υλικών παίζει πρωταρχικό ρόλο εδώ όλα είναι χειροποίητα, από τα μπιφτέκια και το ψωμάκι μέχρι τις σάλτσες. Το ψωμάκι το προμηθεύονται καθημερινά φρέσκο από τον φούρνο, ενώ το μοσχαρίσιο κρέας είναι Black Agnus Ιρλανδίας.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα του Μπαρ Μπε Κιου στο Facebook
Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα του εστιατορίου στο Facebook