Παρέμβαση εισαγγελέα για τις απειλές φοιτητών σε βάρος καθηγητή στο ΑΠΘ - iefimerida.gr

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις απειλές φοιτητών σε βάρος καθηγητή στο ΑΠΘ

κατάληψη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, σε επιστολή του προς τα μέλη ΔΕΠ του τμήματος κατήγγειλε πως μία ομάδα φοιτητών εισέβαλε στο γραφείο του και με εκβιασμό και απειλές του ζήτησε να συγκληθεί συνέλευση ωστέ να γίνει η εξεταστική μετά τις καταλήψεις.

Το θέμα έλαβε μεγάλες διαστάσεις από τα μέσα ενημέρωσης και προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα. Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της εισαγγελείας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μπακέλας έδωσε εντολή στην εισαγγελεία δίωξης να παραγγείλει διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για πιθανά ποινικά αδικήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακουδάκη, η ομάδα ήταν από συγκεκριμένη φοιτητική παράταξη. Συγκεκριμένα, τα αιτήματά της ήταν: εμβόλιμη εξεταστική όταν τελειώσουν οι καταλήψεις, για όσους είναι στο πτυχίο, και διπλή εξεταστική τον Φεβρουάριο. Για τις 13 εβδομάδες των μαθημάτων του εξαμήνου είπαν "να τα μπαλώσουμε".

Οι φοιτητές τον απείλησαν πως δεν θα τον αφήσουν να φύγει από το γραφείο του, χτίζοντας την πόρτα. Σε διαφορετική περίπτωση θα τον βρουν σπίτι του. Ο καθηγητής αναγκάστηκε να υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση μαζί με τον καθηγητή κ. Μπικιάρη. Ο κ. Γιαννακουδάκης κατήγγειλε, εξάλλου, υφαρπαγή από φοιτητή του προσωπικού του προτζέκτορα από το γραφείο του. Οι φοιτητές του είπαν πως θα τον χρειαστούν για μία εργασία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ