"Έλληνες, δώστε χρόνο στο Μνημόνιο" - iefimerida.gr

"Έλληνες, δώστε χρόνο στο Μνημόνιο"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να... δώσουν πίστωση χρόνου στο Μνημόνιο καλεί τους Έλληνες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, που δημοσιεύεται λίγες ώρες πριν έρθει στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Ρομπάι, στη συνέντευξή του, χαρακτηρίζει τα μέτρα «αναπόφευκτα», κάνοντας λόγο για "μεταρρυθμίσεις αναπόφευκτες και αναγκαίες". Ο ευρωπαίος αξιωματούχος καλεί, ακόμη, τους Έλληνες να δείξουν "υπευθυνότητα", προσθέτοντας ότι "αυτές οι μεταρρυθμίσεις έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί χρόνια πριν".

«Πρέπει να εξακολουθήσετε να δίνετε έμφαση στην εφαρμογή των δημοσιονομικών αλλαγών που έχουν συμφωνηθεί. Έχω υπόψη μου αυτή την υπό εξέλιξη ακαδημαϊκή συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους. Παρόλα αυτά, στον πραγματικό κόσμο δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Η εφαρμογή του μνημονίου άρχισε πριν 10 μήνες. Πρέπει να δώσουμε πίστωση χρόνου μέχρι οι μεταρρυθμίσεις να αρχίσουν να φέρνουν αποτελέσματα», είπε.


Ο κ. Ρομπάι θα συναντηθεί σήμερα με τον Κάρολο Παπούλια, τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ