Deutsche Bank: Αν επικρατήσει το «όχι» η Ελλάδα θα βρεθεί σε επίσημη κατάσταση εξόδου - iefimerida.gr

Deutsche Bank: Αν επικρατήσει το «όχι» η Ελλάδα θα βρεθεί σε επίσημη κατάσταση εξόδου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στροφή προς το χειρότερο βλέπει η Deutsche Bank με ανάλυση που δημοσίευσε τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα επιβολής τραπεζικών ελέγχων στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, παραθέτει τα τρία σενάρια που μπορούν να προκύψουν από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Όσο για τους κινδύνους μετάδοσης της κρίσης, αναφέρει πως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά σε σχέση με το 2010-2012.

Οι βασικοί λόγοι έχουν να κάνουν με τη μειωμένη έκθεση του ιδιωτικού τομέα στο ελληνικό χρέος, τη βελτίωση της κεφαλαιακής θέσης και της ρευστότητας των ευρωπαϊκών τραπεζών, τη βελτίωση της συνολική θέσης της περιφέρειας, καθώς και λόγω του υφιστάμενου τείχους προστασίας της ΕΚΤ.

Τα πιθανά σενάρια

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι αβέβαιο και υπάρχουν μερικά σενάρια για σκέψη, εξηγεί η D.B. Κατ' αρχάς, στο πιο θετικό σενάριο στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας το «Ναι» θα επικρατήσει. Σε αυτό σενάριο, παραμένει το ζήτημα αξιοπιστίας για την τρέχουσα κυβέρνηση, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα νέο συνασπισμό ή / και νέες εκλογές.

Δεύτερον, με το πιο αρνητικό αποτέλεσμα, μετά από ένα «Όχι», οι διαπραγματεύσεις παραμένουν σε αδιέξοδο που οδηγούν σε μια επίσημη κατάσταση εξόδου.

Τέλος, σε ένα ενδιάμεσο σενάριο, μετά από μια ψήφο «Όχι», καμία πλευρά δεν πιέζει για μια επίσημη έξοδο και οι διαπραγματεύσεις επικεντρώνονται στη διαχείριση της χρεοκοπίας των υποχρεώσεων μέσω των ελέγχων κεφαλαίου. Αυτό το αποτέλεσμα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί καθώς η Ευρώπη, μέχρι στιγμής, δεν έχει θεσπίσει το δημοψήφισμα ως τρόπο συμμετοχής ή εξόδου από την Ευρωζώνη.

Σε κάθε περίπτωση, οι αγορές είναι τώρα αντιμέτωπες με: (α) μία εβδομάδα αργίας στην Ελλάδα, (β) αβεβαιότητα για την έκβαση του δημοψηφίσματος, (γ) υψηλότερο κίνδυνο εξόδου και (δ) την ΕΚΤ να αγωνίζεται ενεργά να περιορίσει τους κινδύνους μετάδοσης.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Deutsche Bank δημοψήφισμα ΕΚΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ