Ο Σόιμπλε θέλει πιο σκληρά μέτρα: «Το κείμενο των θεσμών δεν θα περάσει από τα κοινοβούλια» - iefimerida.gr

Ο Σόιμπλε θέλει πιο σκληρά μέτρα: «Το κείμενο των θεσμών δεν θα περάσει από τα κοινοβούλια»

Φωτογραφία: Aris Oikonomou / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που η Ελλάδα χαρακτηρίζει την πρόταση των θεσμών μη αποδεκτή καθώς απαιτεί σκληρά μέτρα, τουλάχιστον 5 χώρες (με πρώτη τη Γερμανία) την χαρακτηρίζουν «μαλακή».

Οπως αναφέρει κυβερνητικός αξιωματούχος που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε πως το κείμενο των θεσμών είναι πολύ μαλακό και δεν θα μπορούσε να περάσει από κάποια ξένα Κοινοβούλια, αφού οι βουλευτές θα απαιτήσουν πιο αυστηρά μέτρα από την Ελλάδα.

Μάλιστα ο κ.Σόιμπλε είπε χαρακτηριστικά «το κείμενο αυτό προδίδει το Μνημόνιο». Μάλιστα, το Mega μετέδωσε ότι ο Σόιμπλε μαζί με επτά άλλους υπουργούς Οικονομικών διέκοψε το Eurogroup αναφέροντας ότι δεν μπορούν να συζητούν δύο προτάσεις και πρέπει να γίνει ενσωμάτωση.

Βαρουφάκης-Τσακαλώτος παραμένουν στις Βρυξέλλες

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, θα αποχωρήσει από τις Βρυξέλλες και θα επιστρέψει στην Αθήνα. Στη βελγική πρωτεύουσα θα παραμείνουν ωστόσο οι Γιάνης Βαρουφάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Εντωμεταξύ σύμφωνα με κυβερνητική πηγή δεν αναμένεται να υπάρξουν συναντήσεις στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ