«Σεισμικές δονήσεις» στον ΣΥΡΙΖΑ -Η «επώδυνη συμφωνία» προκαλεί τριγμούς - iefimerida.gr

«Σεισμικές δονήσεις» στον ΣΥΡΙΖΑ -Η «επώδυνη συμφωνία» προκαλεί τριγμούς

Φωτογραφία: intimenews/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ίδια ώρα, οι βουλευτές καλούνται να πάρουν θέσει στο δίλημμα «επώδυνη συμφωνία ή εκλογές», με τις αναταράξεις στο εσωκομματικό πεδίο του κυβερνώντος κόμματος να είναι ιδιαίτερα έντονες.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε και τα νεύρα όλων τεντώθηκαν. Η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη άσκησε σκληρή κριτική επί της ελληνικής πρότασης, με βουλευτή που πρόσκειται σ’ αυτή να δηλώνει στο iefimerida.gr πως «αυτή η συμφωνία έτσι όπως δεν έχει νόημα γιατί οι προτάσεις μας δεν είναι υποστηρίξιμες». Στο ίδιο πλαίσιο, η ίδια πηγή θύμιζε πως «αυτά είναι τα όρια της ευρωζώνης».

Και οι «προεδρικοί» όμως βγήκαν στο… αντάρτικο, με μέλη του οργάνου να διατυπώνουν τις διαφωνίες τους, προκρίνοντας ακόμα και το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες. «Και να ψηφιστεί η συμφωνία, δεν θα έχει καμία μοίρα στον ΣΥΡΙΖΑ», έλεγε άλλο στέλεχος του κόμματος στο iefimerida.gr μεταφέροντας την ατμόσφαιρα των συζητήσεων.

Σε ετοιμότητα να συνεδριάσουν τα κομματικά όργανα

Στην περίπτωση που δρομολογηθούν με τρόπο ομαλό οι εξελίξεις και υπάρξει συμφωνία, τότε κατά πάσα πιθανότητα αύριο το απόγευμα θα συνεδριάσει εκτάκτως η Κεντρική Επιτροπή και το Σάββατο η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Αμφίβολο δε παραμένει, αν την επόμενη μέρα θα διατηρηθεί η κυβερνητική πλειοψηφία ή αν θα αποσυντεθεί κατά την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή, αν και η συμφωνία θεωρείται δεδομένο ότι θα ψηφιστεί και από ένα μέρος της αντιπολίτευσης πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Ακόμα όμως και αν προσπεράσει το σκόπελο της ψηφοφορίας, η κυβέρνηση, με την παρούσα σύνθεση της είναι αβέβαιο κατά πόσο θα μπορέσει να εφαρμόσει και να υλοποιήσει μια τέτοια δέσμη μέτρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές κυβέρνηση συμφωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ