Αναταράξεις και φωνές στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς ρύθμιση για το χρέος δεν στηρίζουμε - iefimerida.gr

Αναταράξεις και φωνές στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς ρύθμιση για το χρέος δεν στηρίζουμε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντονες αναταράξεις από όλες τις τάσεις καταγράφονται στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο την επικείμενη συμφωνία με τους δανειστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης ενημέρωσε τα μέλη του οργάνου κάνοντας λόγο για «επώδυνη συμφωνία», εάν τελικώς αυτή υπάρξει.

Από την πλευρά της, η Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, κατέστη σαφές πως κανείς δεν πρόκειται να στηρίξει την πρόταση της κυβέρνησης, εάν και εφόσον δεν υπάρξει ρητή αναφορά στη ρύθμιση του Χρέους.

Και η προεδρική πτέρυγα όμως διατύπωσε ανάλογες ενστάσεις, αφού κατά πληροφορίες κορυφαίο στέλεχος του κόμματος έθεσε τρεις βασικές προϋποθέσεις οι οποίες και πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα:

  • ρύθμιση για το χρέος
  • αναπτυξιακό πακέτο
  • να έρθουν προς ψήφιση τα εργασιακά

Τι αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την συνεδρίαση

Σε non paper για την συνεδρίαση σημειώνονται τα εξής:

Στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση.
Στην εισήγησή του ο γραμματέας της ΚΕ Τ. Κορωνάκης σημείωσε πως η κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη απέναντι σε απίστευτους εκβιασμούς και πρωτοφανείς τακτικές ασφυξίας. Η νέα συμβιβαστική πρόταση της κυβέρνησης αποδεικνύει την θέλησή της για λύση αν και περιλαμβάνει και επώδυνα στοιχεία που βρίσκονται στα όρια των αντοχών της κοινωνίας, όπως μέχρι σήμερα συλλογικά έχουμε περιγράψει. Τέλος, επεσήμανε πως η τελική πρόταση συμφωνίας πρέπει να αξιολογηθεί συνολικά από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και με βάση τα όρια της εντολής που έχει λάβει η κυβέρνηση και με βάση την βιωσιμότητά της, συμπεριλαμβανομένου του σκέλους της ανάπτυξης και του χρέους.
Ο Αλ. Φλαμπουράρης τόνισε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι μια αξιοπρεπής συμφωνία που θα επιβαρύνει τα υψηλά εισοδήματα και όχι τα φτωχά, ενώ χαρακτήρισε παράλογες τις νέες απαιτήσεις των δανειστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ