In Limbo στο The Apartment - iefimerida.gr

In Limbo στο The Apartment

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η νέα ατομική έκθεση του εικαστικού καλλιτέχνη Δημήτρη Ντοκατζή κάνει εγκαίνια στις 13 Απριλίου και μας εισάγει σε ένα ταξίδι στην κόλαση όπως την αντιλαμβανόντουσαν στο Μεσαίωνα αλλά και στα μετέπειτα χρόνια.

Στο Μεσαίωνα, IN LIMBO θεωρούσαν το καθαρτήριο, το χώρο και χρόνο αναμονής των ψυχών πριν αποφασιστεί αν θα πάνε στην κόλαση ή τον παράδεισο. Ο όρος έχει ρίζες στα λατινικά και συγκεκριμένα προέρχεται από τη λέξη limbus που σημαίνει όριο. Με την πάροδο του χρόνου η λέξη μετωνυμικά σήμανε τη φυλακή, αλλά και τη σύγχυση και τη κατάσταση κατά την οποία το άτομο αιωρείται μεταξύ της συνείδησης και του ασυνείδητου. Ο Δημήτρης Ντοκατζής μέσα από την έκθεση προσπαθεί να ενώσει τις δύο έννοιες του ίδιου όρου παρουσιάζοντας μια σειρά από φωτογραφίες των αρχών της δεκαετίας του 80 που τραβήχτηκαν με αναλογικό φιλμ και αποτελούν κατακερματισμένες υπαρξιακές αφηγήσεις καθώς και δύο καινούργια γλυπτά

Ο Δημήτρης Ντοκατζής ανήκει στους καλλιτέχνες που χαρακτήρισαν την ελληνική τέχνη του τέλους της δεκαετίας του 80 και του 90. Ξεκίνησε την καριέρα του από την ιστορική γκαλερί ΔΕΣΜΟΣ, παρουσιάζοντας τις γλυπτικές κατασκευές και εγκαταστάσεις με αναφορές στο μινιμαλισμό, την αρχιτεκτονική και το design. Εχει στο ενεργητικό του πάνω από 11 ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές σε πληθώρα ομαδικών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι συνιδρυτικό μέλος της ομάδας Personal Cinema που δραστηριοποιείται στα new media μέσα από μια κοινωνικοπολιτική οπτική. Έργα του Δημήτρη Ντοκατζή βρίσκονται σε σημαντικές συλλογές μουσείων όπως το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, το Σκιρώνιο Μουσείο, το Μουσείο Βορρέ, η Συλλογή Πιερίδη και το Ιδρυμα ΔΕΣΤΕ.

http://www.theapartment.gr/Από τις 04.2011 έως 21.05.2011

Tετάρτη έως Παρασκευή 17:00-20:00
Σάββατο 12:00-17:00

Γκαλερί The Apartment, Ιθάκης 29Α, 112 57 Αθήνα, Τηλ: +302103215469 ,

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ