«Μια τραγική σταρ των εξώφυλλων» χαρακτηρίζει την Ελλάδα το βρετανικό περιοδικό Economist το οποίο σχολιάζει πως μπορεί το να είναι σπάνιο να βρεθείς στην πρώτη του σελίδα, αλλά η Ελλάδα μέσα σε πέντε χρόνια το έχει κατορθώσει συνολικά επτά φορές!
«Για μια σχετικά μικρή χώρα είναι μια σπάνια διάκριση (ή ατυχία) να είναι στο εξώφυλλο του Economist. Ωστόσο, η Ελλάδα έχει καταφέρει να κάνει τον άθλο όχι λιγότερες από επτά φορές μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια. Η αρχή έγινε τον Μάιο του 2010, ενώ η κυρίαρχη κρίση χρέους βγήκε εκτός ελέγχου. Σύντομα ταξίδια προς τα πίσω στο χείλος της καταστροφής ευθύνονται και για την επανάληψη των εξώφυλλων, όπως τα περιστασιακά προγράμματα διάσωσης ή οι εκλογές. Κάποιοι υποψιάζονται πως θα ακολουθήσουν πολλά ακόμα εξώφυλλα, αν και όχι τόσα πολλά, ελπίζουμε» γράφει η συντακτική ομάδα του βρετανικού περιοδικού, παραθέτοντας τα επίμαχα εξώφυλλα.]
- Το εξώφυλλο της 1ης Μαΐου 2010: Η Ελληνική κρίση χρέους εξαπλώνεται. Η Ευρώπη χρειάζεται μια πιο τολμηρή και ευρεία λύση και γρήγορα:
- Το εξώφυλλο της 25ης Ιουνίου 2011: Η ευκαιρία για τους ηγέτες της Ευρώπης να αποφύγουν την καταστροφή συρρικνώνεται με γοργούς ρυθμούς:
- Το εξώφυλλο της 5ης Νοεμβρίου 2011: Οι αγορές δεν είναι η μόνη απειλή για το ευρώ. Είναι και οι ψηφοφόροι (σ.σ. ήταν λίγο μετά την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για δημοψήφισμα):
- Το εξώφυλλο της 12ης Μαΐου 2012: Εν μέσω του αυξανόμενου κινδύνου για μια ελληνική έξοδο, η ευρωζώνη έπρεπε ακόμα να αντιμετωπίσει το έργο της διάσωσης του ίδιου του ενιαίου νομίσματος:
- Το εξώφυλλο της 19ης Μαΐου 2012: Δεν είναι καλή ιδέα για την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ, αλλά είναι η ώρα να προετοιμαστεί για την έξοδό της:
- Το εξώφυλλο της 31ης Ιανουαρίου 2015: Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να οδηγήσει σε Grexit, αλλά θα έπρεπε να οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον για το ευρώ:
- Το εξώφυλλο της 20ης Ιουνίου 2015: Η Ελλάδα και η ευρωζώνη έχουν κολλήσει σε μια βάναυση σχέση: