Τι ειπώθηκε στο έκτακτο ΔΣ του ΔΝΤ για την Ελλάδα, μετά τις συναντήσεις της Λαγκάρντ με τους Ευρωπαίους - iefimerida.gr

Τι ειπώθηκε στο έκτακτο ΔΣ του ΔΝΤ για την Ελλάδα, μετά τις συναντήσεις της Λαγκάρντ με τους Ευρωπαίους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τα όσα συζήτησε χθες στις Βρυξέλλες με τους ηγέτες της Ευρωζώνης και τους υπολοίπου ευρωπαίους αξιωματούχους, ενημέρωσε η Κριστίν Λαγκάρντ τα μέλη του ΔΣ του Ταμείου.

Η έκτακτη συνεδρίαση συνεκλήθη χθες το απόγευμα μέσω τηλεδιάσκεψης από τις Βρυξέλλες και μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε η κυρία Λαγκάρντ με τους ηγέτες της Ευρωζώνης και τους ευρωπαίους αξιωματούχους.

Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του real.gr στην Ουάσινγκτον Θανάσης Τσίτσας η Kριστίν Λαγκάρντ στην ενημέρωση της είπε ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης «φαίνονται θετικές» και ότι «υπάρχουν πολλά πράγματα προς την σωστή κατεύθυνση», ότι εχει γίνει μεγάλη σύγκλιση στα νούμερα, ενώ επισήμανε ακόμη ότι υπάρχουν ορισμένα μέτρα που δεν είναι εξειδικευμένα και τα οποία σήμερα θα επεξεργαστούν περαιτέρω προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθούν.

Το θέμα του Χρέους

Το θέμα του Χρέους όπως όλα δείχνουν παγώνει, με την επικεφαλής του ΔΝΤ να ενημερώει το ΔΣ του Ταμείου ότι το θέμα ναι μεν έχει τεθεί στο τραπέζι αλλά ότι είναι νωρίς για να ληφθεί τελική απόφαση.

Τόμσεν: Θα χρειαστεί τρίτο πακέτο

Στην ενημέρωση, όπως σημειώνει το real.gr συμμετείχε και ο επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος Πολ Τόμσεν ο οποίος εκτίμησε ότι «η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές τους επόμενους 12 μήνες» και ότι «θα χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο στήριξης». Μάλιστα, σχολιάζοντας τα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση Τσίπρα είπε ότι «είναι περισσότερο φοροεισπρακτικά και δεν στοχεύουν στην μείωση των δαπανών όπως θα ήθελε το ΔΝΤ».

Τέλος, η επικεφαλής του Ταμείου εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα πληρώσει τη σούπερ δόση του Ιουνίου αργότερα μέσα στον Ιούλιο και απέφυγε να προσδιορίσει το ρόλο του Ταμείου στο πρόγραμμα της Ελλάδας στο μέλλον.

Πηγή: Real.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κριστίν Λαγκάρντ ΔΝΤ Ταμείο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ