Σφοδρές αναταραχές ξέσπασαν στην Σαουδική Αραβία-14 τραυματίες - iefimerida.gr

Σφοδρές αναταραχές ξέσπασαν στην Σαουδική Αραβία-14 τραυματίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Σαουδική Αραβία βροντοφώναξε ότι θα αντισταθεί με «σιδηρά πυγμή», αφότου 11 άτομα των δυνάμεων ασφαλείας και 3 πολίτες, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια σφοδρών αναταραχών στην Μουσουλμανική Πόλη των Σιιτών στα ανατολικά, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Σαουδικής Αραβίας.Η κυβέρνηση κατηγόρησε-χωρίς να κατονομάσει-μία ξένη χώρα, ότι ψάχνει να υπονομεύσει τη σταθερότητα του Βασιλείου, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι επιδρομείς μετέβαιναν σε μοτοσυκλέτες και χρησιμοποίησαν πολυβόλα και βόμβες μολότοφ, που έιχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν μετέπειτα ο ένας άντρας και οι δύο γυναίκες.

Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου ανά τον κόσμο, μέχρι τώρα είχε καταφέρει να αποφύγει το κύμα εξεγέρσεων και συγκρούσεων που ξεκίνησε από την Αίγυπτο και την Τυνησία και μετέβη έπειτα σε Υεμένη και Μπαχρέιν.

Κατά κύριο λόγο, οι Σουνίτες Μουσουλμάνοι της Σαουδικής Αραβίας κατηγορούν τώρα το Ιράν ότι παρεμβαίνει στα ενδότερα των αραβικών χωρών οσον αφορά την ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου και του πετρελαίου του.Ο Πολ Σάλιβαν, πολιτικός αναλυτής για τη Μέση Ανατολή αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι εντάσεις μεταξύ Σουνιτών και Σιιτών αυξάνονται ολοένα στην συγκεκριμένη περιοχή και κύριος υπεύθυνος είναι το Ιράν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ