Κάμερον: «Υπάρχει κίνδυνος παγκόσμιας ύφεσης» - iefimerida.gr

Κάμερον: «Υπάρχει κίνδυνος παγκόσμιας ύφεσης»

Ντέιβιντ Κάμερον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας στο ετήσιο συνέδριο των Τόρις εκφράζοντας τον φόβο του για μια νέα παγκόσμια ύφεση, η οποία-όπως υποστήριξε- θα έιναι του ίδιου βεληνεκούς με εκείνης του 2008.

Παράλληλα αρνήθηκε κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ανάμειξη της κυβέρνησης του σε χρηματοδότηση «ατελείωτων διασώσεων» των κρατών-μελών της ευρωζώνης που βρίσκονται ένα βήμα πριν την χρεοκοπία.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στους σύνεδρους και τους ζήτησε υπομονή και ψυχραιμία, τονίζοντας ότι θα αποδώσει το πρόγραμμα περικοπής δαπανών ύψους 81 δισ. λιρών, που περιλαμβάνει μείωση σε κοινωνικά επιδόματα και απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, ετσι ώστε να σταθεί η Βρετανική οικονομία και πάλι στα πόδια της.

Και πρόσθεσε: «Καθώς βρισκόμαστε εδώ στο Μάντσεστερ, η απειλή για την παγκόσμια οικονομία -και για τη Βρετανία- είναι εξίσου σοβαρή σήμερα όσο ήταν το 2008 όταν ξεπρόβαλλε η παγκόσμια ύφεση.Η Ευρωζώνη είναι σε κρίση, η οικονομία της Γαλλίας και της Γερμανίας έχει φθάσει σε στασιμότητα, ακόμη και η παντοδύναμη Αμερική αμφισβητείται για τα χρέη της»

Και παρά την εξάρτηση της Βρετανίας από τις ευρωπαϊκές εξαγωγικές χώρες, ο Κάμερον τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει επ'ουδενί λόγω η χώρα του να «συρθεί σε ατελείωτες διασώσεις» χωρών-μελών του ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ