«Πετάνε» τα ξένα χρηματιστήρια -Ράλι και στο ελληνικό - iefimerida.gr

«Πετάνε» τα ξένα χρηματιστήρια -Ράλι και στο ελληνικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντική άνοδο καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια προεξοφλώντας συμφωνία σήμερα στις Βρυξέλλες.

Την αρχή έκαναν τα ασιατικά για να ακολουθήσουν λίγες ώρες αργότερα τα μεγάλα ευρωπαϊκά και μαζί τους και το ελληνικό χρηματιστήριο.

Οι βελτιωμένες προτάσεις της Αθήνας, αν και διέρρευσε πως πήγαν στις Βρυξέλλες λάθος έγγραφα, έχουν αυξήσει την αισιοδοξία των traders, καθώς βλέπουν στο βάθος του τούνελ να αχνοφαίνεται συμφωνία.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:25 π.μ., ο δείκτης DAX καταγράφει κέρδη 2,56%, στις 11.322,50 μονάδες.


Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 1,23%, στις 6.793,80 μονάδες και στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ενισχύεται κατά 2,55%, στις 4.940 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη καταγράφει κέρδη 2,45%, στις 11.215,50 μονάδες και ο FTSE MIB στο Μιλάνο κινείται υψηλότερα κατά 2%, στις 23.157 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 1,5%, στις 391,36 μονάδες.

Πάρτι στο ελληνικό Χρηματιστήριο

Με εντυπωσιακή άνοδο άνοιξε σήμερα, την πιο κρίσιμη ημέρα της διαπραγμάτευσης Ελλάδας - εταίρων, το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Τα βλέμματα όλων σήμερα είναι στραμμένα στις Βρυξέλλες, όπου εκτιμάται ότι θα υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη όσον αφορά την επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας - Θεσμών. Προς τούτο συνηγορούν, άλλωστε, τα τελευταία νέα από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς έχει εκφραστεί από διάφορους αξιωματούχους ότι η νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης είναι «μια καλή βάση για την επίτευξη συμφωνίας».

Στο κλίμα αυτό, ο Γενικός Δείκτης αυτή την ώρα (11:33) πετάει, καθώς ενισχύεται σε ποσοστό 7,73%, ευρισκόμενος στις 740,49 μονάδες, προεξοφλώντας ουσιαστικά μια θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις και μια συμφωνία της χώρας μας με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος, με άνοδο άνω του 15%, ενώ... πανηγυρικό είναι το κλίμα σε όλο το ταμπλό.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ