1,5 εκατομμύριο φορολογικές δηλώσεις έχουν κατατεθεί στο Taxis - iefimerida.gr

1,5 εκατομμύριο φορολογικές δηλώσεις έχουν κατατεθεί στο Taxis

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις 1,5 εκατομμύριο φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο 5,8 εκατομμυρίων έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα στο Taxis, με τις εκκαθαρισμένες δηλώσεις να ανέρχονται συνολικά σε 1,47 εκατομμύριο.

Εξ αυτών οι 520 χιλιάδες δηλώσεις είναι χρεωστικές και αντιστοιχούν στην καταβολή φόρου ύψους 405 εκατ. ευρώ. Ο μέσος φόρος ανά χρεωστική φορολογική δήλωση ανέρχεται στα 778 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων θα παραταθεί έως τις 27 Ιουλίου.

Το υπουργείο Οικονομικών είναι αντίθετο στο διαχωρισμό των δηλώσεων φυσικών προσώπων και αγροτικών εισοδημάτων, καθώς η μετάθεση των δηλώσεων των αγροτών π.χ. για τις 30 Σεπτεμβρίου, όπως ζητούν οι εκπρόσωποι λογιστών και φοροτεχνών θα συμπαρέσυρε πολύ μεγάλο αριθμό δηλώσεων προς αυτή την ημερομηνία, καθώς πολλοί φορολογούμενοι έχουν εισοδήματα και από τις δυο πηγές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φορολογικές δηλώσεις TAXIS
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ